Bağdat Havalimanı'na bomba yüklü İHA'larla saldırı girişimi!

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir ABD askeri üssüne bomba yüklü İHA’yla saldırı düzenlendi. Uluslararası Bağdat Havalimanı'na gönderilen patlayıcı yüklü İHA'ların etkisiz hale getirildiği belirtildi. Olayda can ve mal kaybı yaşanmadı.

03.01.2022, 15:30 Haberler
Bağdat Havalimanı'na bomba yüklü İHA'larla saldırı girişimi!

Edinilen bilgiye göre, daha önce ABD askerlerinin kaldığı "Victoria Hava Üssü" olarak bilinen Bağdat Havalimanı'ndaki diplomatik bölge patlayıcı yüklü İHA'larla hedef alınmaya çalışıldı. İHA'lar devreye giren hava savunma sistemlerince düşürülürken, saldırıda herhangi bir kayıp yaşanmadı.  Söz konusu olayla ilgili henüz Irak makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Saldırının tarihi dikkat çekti

Saldırının, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin 2'nci yılında gerçekleşmesi dikkati çekti.

İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi

ABD, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in araç konvoyuna hava saldırısı düzenlemişti.Saldırıda her iki komutanla Irak ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Süleymani'yi öldürme talimatını kendisinin verdiğini duyurmuştu.

banner79
Yorumlar (0)