Hollanda'da çatışmaya dönüşen Covid- 19 önlemleri protestosunda 30 kişi gözaltına alındı!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Covid- 19 önlemleri protesto gösterisi kontrolden çıktı. Çatışmaya dönüşen olayda gözaltına alınanların sayısı 30'a yükseldi. Göstericilerle polis arasında yaşanan gergin anlar sonucu 4 polis memuru yaralandı.

03.01.2022, 15:57 Haberler
Hollanda'da çatışmaya dönüşen Covid- 19 önlemleri protestosunda 30 kişi gözaltına alındı!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da binlerce kişi hükmetin salgınla mücadele önlemlerini protesto etmek için toplandı. Protesto gösterileri neredeyse bir çatışmaya dönüşürken gözaltına alınanların sayısı da 30 'a yükseldi. Göstericiler, "Faşizme hayır" ve "Diktatörlüğe hayır" sloganları attı.

Polisle, göstericiler arasında gergin anlar yaşandı

Amsterdam'da dün binlerce kişi, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaları ve aşı uygulamasını protesto etmek için gösteri düzenledi. Yerel makamlar tarafından yasaklanmasına rağmen düzenlenen gösteride polisle göstericiler arasında gergin anlar yaşanırken, olay yerine gelen çevik kuvvet kalabalığı dağıtmak için göstericilere cop ve köpeklerle müdahale etti.

Olayda 4 polis memuru yaralandı

Protestoların sona ermesinin ardından polis tarafından yapılan açıklamada, Kamu düzeninin ihlali, saldırı ve silah bulundurma suçundan 30 göstericinin gözaltına alındığı belirtildi. Olayda 4 polis memurununda yaralandığı belirtildi.

Kaynak: İHA

banner79
Yorumlar (0)