Bilthoven’daki De Werkplaats ortaokulu öğrencilerine tehdit mesajı atan kişi yakalandı!

Hollanda Bilthoven’daki De Werkplaats ortaokulu öğrencilerine ölüm tehdidi içeren mesajları atan şüpheli genç yakalandı.

06.06.2022, 21:58 Haberler
Bilthoven’daki De Werkplaats ortaokulu öğrencilerine tehdit mesajı atan kişi yakalandı!

Hollanda'da Bilthoven’daki De Werkplaats ortaokulu öğrencilerine tehdit içerikli e-posta gönderilmesinin ardından okul yönetimi eğitimine ara vermişti. Gönderilen mesajın sosyal medya platformlarında da dağıtılması üzerine harekete geçen polis, yaptığı geniş çaplı arama sonucu şüpheli olduğunu düşündüğü 17 yaşındaki bir genci gözaltına aldı. 

OKULA SALDIRI HAZIRLIĞINDA DEĞİLMİŞ 

Polis açıklamasında, yakalanan gencin gönderdiği mesajdaki gibi okula saldırı hazırlığında olmadığının anlaşıldığını belirtti. 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR 

Polis, gencin gönderdiği epostada tam olarak neyle tehdit ettiği hakkında bir açıklama yapmadı. Soruşturmanın devam ettiğini duyuran polis, gencin amacının ne olduğunun henüz öğrenilemediğini bildirdi. RTV Utrecht'e göre, e-postada ölüm tehdidi mesajı ve bir silah görüntüsü bulunuyordu. Mesajda ayrıca saldırının saati de belirtiliyordu. Hollanda'da yaşanan bu huzursuzluk durumu eğitimcileri endişeye düşürdüğü için,  De Werkplaats okuluna yakın mesafede bulunan bir başka okul da  Cuma günü eğitime ara verdi.

Foto: Politie.nl

banner1
Yorumlar (0)