Hollanda'da korkunç kaza! Uçak kanala düştü: 2 ölü!

Hollanda Rotterdam’a bağlı Rijnmond bölgesinde korkunç bir kaza gerçekleşti. Bölgede bulunan Caland Kanalı'na küçük bir uçak düştü. Uçakta bulunan iki kişinin muhtemelen öldüğü düşünülürken, uçağın enkazına ulaşma çalışmaları halen devam ediyor.

06.06.2022, 22:18 Haberler
Hollanda'da korkunç kaza! Uçak kanala düştü: 2 ölü!

Rotterdam’a bağlı Rijnmond bölgesindeki Caland Kanalı'na  Pazar günü saat 19.00 sularında  küçük bir uçak düştü. Almanya'dan Fransa'ya seyahat halindeyken düştüğü belirtilen uçağın enkazına ulaşmak için arama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Uçağın içerisinde iki kişinin olduğu belirtilirken, kazazedelerin sağ kurtulma şansının bulunmadığı da bildirildi. 

İLK İKİ SAAT 'ALTIN SAAT' OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Rijnmond Güvenlik Bölgesi sözcüsü Pazartesi sabahı NU.nl'ye yaptığı açıklamada, bu tür kazalarda kazadan sonraki ilk saatin 'altın saat' olarak değerlendirildiğini ve kazazedeleri bulma açısından hayati önem taşıdığını aktardı.Sözcü henüz düşen uçaktaki iki kişiye ulaşılamadığını ve bu kişilerin muhtemelen hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pazar günü saat 19:00 sularında meydana gelen kaza sonrasında, Rotterdam-Rijnmond Güvenlik Bölgesinden yapılan ilk açıklamada, uçağın Almanya'dan Fransa'ya seyahat halindeyken düştüğü ve içinde iki kişinin olduğu belirtildi. Kanalda düşen uçağa ait bazı parçalar,  giysiler ve petrol izine rastlandı. Olay yerine pek çok sayıda acil yardım ekibi sevk edildi.

Yorumlar (0)