Birleşmiş Milletler,Hollanda'da polisinin göstericilere şiddet kullanmasına tepki gösterdi!

Hollanda'da yüzlerce kişi geçtiğimiz günlerde, Amsterdam Belediyesinin yasaklamasına rağmen, hükümetin Covid-19 kısıtlamaları ve aşı politikalarına karşı protesto düzenlenmişti. Polisin, göstericilere uyguladığı şiddet görüntülerinin ardından Birleşmiş Milletler'den tepki gecikmedi. Birleşmiş Milletler İşkenceyle Mücadele Özel Raportörü Nils Melzer, "Bu vahşet burada ve şimdi durmalıdır." diyerek tepki gösterdi.

05.01.2022, 14:51 Haberler
Birleşmiş Milletler,Hollanda'da polisinin göstericilere şiddet kullanmasına tepki gösterdi!

Hollanda'da covid-19 yasaklarını protesto edenler ve aşı karşıtları sokaklara döküldü. Polis göstericilere sert müdahale uygularken, köpekleri devreye soktukları görüntüler tepki çekti.

Geçtiğimiz günlerde,  Amsterdam Belediyesinin yasaklamasına rağmen, hükümetin Covid-19 kısıtlamaları ve aşı politikalarına karşı düzenlenen protesto gösterilerinde polisle halk karşı karşıya geldi. Polisin orantısız güç uygulayarak, göstericilere şiddet göstermesi Birleşmiş Milletler'i ayağa kaldırdı.  Birleşmiş Milletler İşkenceyle Mücadele Özel Raportörü Nils Melzer,  "Bu vahşet burada ve şimdi durmalıdır." diyerek tepki gösterdi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDEN TEPKİ YAĞDI

Özel Raportör Melzer, Twitter'da Hollanda Dışişleri Bakanlığı hesabını da ekleyerek paylaşımlarda bulundu.Hollanda polisinin göstericilere karşı şiddet içeren videolarını alıntılayan Melzer, ABD'de siyahi George Floyd'un öldürülmesinden bu yana "en iğrenç" polis şiddetlerinden birine tanıklık ettiğini vurgulayarak, "Bu memurlar ve amirleri işkence suçundan yargılanmalıdır. Bu vahşet burada ve şimdi durdurulmalıdır." ifadesini kullandı.

Melzer, ziyaretleri öncesi, polis şiddetinden mağdur olanları, görgü tanıklarını ve sivil toplum kuruluşlarını Hollanda'daki polisin tutumu da dahil olmak üzere kendisine kanıtlar sunmaya davet etti.

Yorumlar (0)