Bulgaristan Gümrüğü, Türk yolcuların çanta için saklanmış 651 bin eurosuna el koydu!

Bulgaristan Gümrüğü, sınır polis memurları ile ortak gerçekleştirdiği bir teftişte, Türk plakalı bir otobüsün içinde, çantalara saklanmış 651 bin euro'ya ele geçirdi.

30.05.2022, 17:17 Haberler
Bulgaristan Gümrüğü, Türk yolcuların çanta için saklanmış 651 bin eurosuna el koydu!

Bulgaristan üzerinden Romanya’dan Türkiye’ye seyahat eden Türk plakalı bir otobüs, kontrol noktasında fena faka bastı. 25 yolcunun seyahat ettiği otobüste bir Türk sürücü ile birlikte ikinci bir şoför ve bir muavin bulunuyordu. Otobüsten çantalara saklanmış tam 651 bin euro çıktı. 

KOLTUKLARIN ALTINA GİZLEMİŞLER

Bulgaristan Gümrük Müşavirliği internet sitesinde yer alan habere göre, Pazartesi günü (23.05.2022) Kapitan Andreevo sınır kapısından geçerken rutin kontrole alınan otobüste yapılan aramada şoförün şüpheli davranışları polisi harekete geçirdi,Gümrük memurlarının kontrolü esnasında, otobüs personelinin içerideki çantaları gizlice dışarı çıkartmaya çalıştığını fark edince polis, daha sıkı aramaya koyuldu. Memurlar, yapılan aramada otobüsün koltuklarının altına gizlenen bir çanta ve iki ceketin içerisinde gizlenmiş,  364 bin İngiliz Sterlini, 210 bin euro ve 540 İskoç Sterlinine el koydu. 

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI 

Ele geçirilen toplam tutarının 651 bin euro olduğu bildirilirken,  Bulgaristan Bölge Savcılığı, Haskovo-Bölge Departmanı ve Svilengrad gözetiminde müfettişler tarafından kayıt dışı olarak yurda sokulmaya çalışılan para için yasal işlem başlatıldığı aktarıldı.Avrupa’dan Türkiye’ye yapılan seyahatlerde yolcular yanlarında sadece 10 bin euroya kadar para taşıyabiliyorlar. Bunun üzerine çıkacak olan meblalarda  ilgili ülkenin gümrüğüne beyan etme zorunluluğu bulunuyor. 

Yorumlar (0)