Cevheri Güven kimdir, nerelidir?

Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ / PYD) kapsamında aranan ve Almanya’ya kaçan FETÖ firarisi Cevheri Güven kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, neden gündem geliyor? İşte detaylar…

18.08.2021, 00:31 Haberler
Cevheri Güven kimdir, nerelidir?

Cevheri Güven adını Türkiye birçok şaibeyi ortaya çıkaran ve sonrasında birçok karanlık noktanın da odağı haline gelen Nokta Dergisi ile gündeme geliyordu, ancak şu günlerde ise gündeme gelmesinin nedeni Sedat Peker ile ilgili yanıltıcı analizleri oldu. 

Güven, Peker'in kim veya kimler tarafından kendisine verildiği bilinmeyen dosyalar ve söylentiler üzerinden yayınladığı videolara yorum ve analizler yaparak son günlerde gündeme geliyor. Sedat Peker'in yayınladığı her videodan sonra spor yorumcusu gibi yorumlar yaparak provokatif iddialarda bulunarak yanıltıcı bilgiler paylaşıyor.

FETÖ firarisi Almanya’da yaşayan Cevheri Güven, 25 Kasım 1977 yılında dünyaya gelmiştir. 1999 yıllarında başkent Ankara’da gazetecilik hayatına atıldı. Cem Uzan’ın kurduğu Star Gazetesi Ankara bürosunun ilk stajyeri olarak gazetecilik hayatına ilk adımını attı. Ankara’da çeşitli gazetelerde gerek siyasi gerekse gündelik haberler yaptıktan sonra, 2009 yılında yeniden Star Gazetesinde bu sefer müdür olarak göreve getirildi.

Gezi Parkı Operasyonlarının ardından değişen FETÖ yapısı, 17-25 Aralık operasyonlarının da gelmesinden sonra Cevheri Güven Star Gazetesinden atldı. Mayıs 2015 yılında Nokta Dergisi yeniden kurulmuştur. Burada Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenmişti. Kapak fotoğraflarıyla dikkat çeken Nokta Dergisi, yine çarpıcı bir kapak görselinin ardından önce toplatılmıştı. 

Ardından da yayınlarına son verilmişti. 1 Kasım seçimlerinin ardından yapılan kapak görseli nedeniyle de Cevheri Güven ve yardımcısı Murat Çapan tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilmiştir. Burada 2 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen FETÖ darbe girişiminin ardından Cevheri Güven yurt dışına kaçtı. kendi anlatmasına göre tamamen şöyle gerçekleşmiştir: “O zamanlar Twitter’da başkentçi isminde bir hesap var. Bu hesap kimi yazıyorsa o hapse giriyor. Bir gün tutuklanacak 42 gazeteci diye bir liste yazmış. Bu listenin içerisinde ben de varım. O dönem içeri girilecek gibi de değil.”

Ardından yurt dışına kaçmak için bir insan kaçakçısı ile anlaştı. bulmuştur. Arabasını satarak kaçakçılara verdiği parayla eşi, kendisi ve 2 çocuğu ile Almanya’ya kaçtı. ülkeden kaçmıştır. Daha sonra mülteci kampına girmiştir. Şimdilerde ise Almanya’da yaşamaktadır. Kendisi hakkında halkı silahlandırmaktan suçundan 22.5 yıl hapis cezası var.

banner79
Yorumlar (0)