DENK Partisi'nde bir ilk: iki şehirde birden yönetimde söz sahibi oldu!

DENK Partisi, Hollanda'da bir ilke imza attı ve iki şehirde birden yönetimde söz sahibi oldu.

01.07.2022, 20:38 Haberler
DENK Partisi'nde bir ilk: iki şehirde birden yönetimde söz sahibi oldu!

Hollanda’da Türk ve göçmen kökenli vatandaşların sesi olan Denk Partisi'nden büyük başarı. DENK Partisi iki şehirde birden yönetimde yer alarak söz sahibi oldu. Denk, Schiedam Belediyesi yönetiminde 5 partili koalisyon ile 1, Rotterdam Belediyesi yönetiminde ise 4 partili koalisyon ile 2 encümen üyesi bulunduracak.

Doğukan Ergin: Ortak amacımız Schiedam kentinde yaşayan halka nasıl hizmet

30 yaşındaki genç siyasetçi Doğukan Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Schiedam kentinin ilk Türk kökenli belediye encümen üyesi olduğunu ve bundan gurur duyduğunu söyledi. Ergin, Hollanda siyasi tarihinde ilk defa belediye yönetiminde bulunacağını belirterek,  "1968 yılında işçi olarak Hollanda'ya gelen bir dedenin torunu olarak onun hayatı boyunca çalıştığı şehirde bir idareci olmak ve şehrin yönetiminde bulunmak benim için gurur verici." ifadelerini kullandı. Ergin, aynı zaman Denk Partisinin şehri, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), İşçi Partisi (PvdA), Demokratlar 66 (D66) ve yerel bir parti olan Progresif Schiedam (PS) partileri ile birlikte yöneteceğini dile getirdi.

Errgin, "Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığım geçtiğimiz 4 yılda Müslüman ya da gayrimüslim, Hollandalı ya da yabancı kökenli olsun bunları ayırt etmeden tüm şehri kucakladık. Ortak amacımız Schiedam kentinde yaşayan halka nasıl hizmet edebiliriz ve onlara nasıl daha yaşanılabilir ve güzel bir şehir inşa edebiliriz oldu. Önümüzdeki dört yıl ise belediye encümen üyesi olarak aynı düzeyde ve aynı şekilde tüm şehri kucaklayacağım ve herkese hizmet vermek için elimden gelen gayreti göstereceğim'' dedi. 

Enes Yiğit: Rotterdam gibi büyük bir şehirde görev yapmak, büyük bir onur ve şeref

Enes Yiğit ise, Rotterdam'da belediye encümen üyesi olmanın güzel bir duygu olduğunu belirtip,  "Dedelerimiz 60'lı yıllarda Hollanda'ya gurbetçi olarak gelip fabrikalarda işçi olarak çalıştılar. Şimdi de onların torunlarının Rotterdam gibi büyük bir şehirde bu görevi yapması toplum olarak hepimiz için büyük bir onur ve şereftir." ifadeleriyle duygularını dile getirdi. 

VVD, D66 ve yerel parti olan Yaşanabilir Rotterdam ile şehri yöneteceklerini aktaran Yiğit, "Önümüzdeki dört yıl yoksulluk ile mücadele, dil ve borçlanma sorunları alanlarından sorumlu olacağım. Kentte yoksulluk sınırı altında çok sayıda insan var. Her 6 çocuktan biri maalesef yoksulluk içinde yaşıyor. Halk belediyenin sunduğu farklı imkanlardan faydalanabilir. Biz de belediye yönetimi olarak onlara her zaman ulaşmaya çalışacağız." ifadelerini kullanarak Rotterdam halkına belediyeye olan güven sorununu aşarak kendilerine ulaşmaları çağrısında bulundu. 

Yorumlar (0)