DENK Partisi'nde bir ilk yaşanıyor: Metin Çelik Schiedam Belediye Meclisini kurmakla görevlendirildi!

Mart ayında gerçekleşen belediye meclisi seçimlerinde DENK partisi Schiedam’ın en büyük partileri arasında yer almıştı. Belediye Meclisini kurma görevini üstlenen partide Metin Çelik'in önümüzdeki dönem VVD, DENK, PvdA, D66 ve PS partileri arasındaki koalisyon müzakerelerini yöneteceği öğrenildi.

09.05.2022, 21:19 Haberler
DENK Partisi'nde bir ilk yaşanıyor: Metin Çelik Schiedam Belediye Meclisini kurmakla görevlendirildi!

DENK Partisi mart ayında yapılan yerel seçimlerde oy oranını ciddi şekilde yükseltmişti. Belediye Meclisini oluşturan koalisyon partileri arasına giren DENK partisinde önümüzdeki dönem müzakereleri yürütme görevi Metin Çelik'e verildi. 

HOLLANDA SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK 
DENK Partisinde tarihi anlar yaşanıyor. Parti bir önceki seçimlerde yeterli oyu almamasına rağmen bu yıl yapılan son seçimlerde başarısına başarı ekledi ve mecliste koalisyonun içerisinde yer almayı başardı. Parti bu sayede Hollanda siyasi tarihinde ilk defa bir belediye meclisini kurma görevini de üstlenmiş oldu. 

Metin Çelik görevlendirildi
Önümüzdeki dönemde  VVD, DENK, PvdA, D66 ve PS partileri ile koalisyon müzakerelerini yürütmek için, parti adına Metin Çelik görevlendirildi. DENK Partisi Schiedam Grup Başkanı Ergin “Metin Çelik tecrübeli siyasetçi ve Schiedam şehrini yakından tanıyan birisi. Koalisyon sürecini başarılı tamamlayacağından eminim, kendisine başarılar dilerim.” ifadeleriyle düşüncelerini belirtti. 

METİN ÇELİK KİMDİR? 
Metin Çelik eski bir milletvekilidir. Rotterdam anakent meclisinde de 12 yıl görev yaptı. Şuanda DENK partisi adına Zuid Holland il Meclis Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğünde menajer olarak çalışıyor. Geçmişte de Schiedam’da polis memuru olarak görev yapan Çelik şehri yakından tanıyor.

Yorumlar (0)