DENK Partisi'nde istifalar sürüyor! Eindhoven grubu kurucusu Adem Topdağ, adaylıktan çekildiğini duyurdu!

DENK Partisi'nde sular bir türlü durulmuyor. Şimdi de Eindhoven grubu kurucusu Adem Topdağ, yaklaşık 5 yıldır görev aldığı partisindeki grup başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu. Topdağ kendisi ile birlikte tüm ekibinin de adaylıktan çekildiğini duyurdu.

21.01.2022, 16:07 Haberler
DENK Partisi'nde istifalar sürüyor! Eindhoven grubu kurucusu Adem Topdağ, adaylıktan çekildiğini duyurdu!

2015 yılında Hollanda'da Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk tarafından kurulan DENK partisinde sular durulmuyor.  Partiyi kuran ikilinin kavgasıyla başlayan fırtına sonrasında parti liderliği fas kökenli Farad Azarkan'ın eline geçmişti. Siyasete nokta koyan Selçuk Öztürk sonrası partide yine huzursuzluk devam etti ve son istifalarla parti içerisindeki kargaşa yine gün yüzüne çıktı.

İSTİFALAR PEŞPEŞE GELDİ

Ülkede yerel seçimler öncesi başarılı çalışmalara imza atan siyasetçilerden olan Yasin Makineli de parti yönetimini sert bir dille eleştirmiş ve istifa ettiğini duyurmuştu. Makineli'nin ardından bir istifa da Eindhoven Belediye Başkanı Adem Topdağ'dan geldi. Topdağ da, tıpkı Makineli gibi parti yönetimini sert bir dille eleştirerek, mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde DENK partisinde olmayacağını duyurdu.

Kendisinin Eindhoven kentinde liste başına konulmasının onur verici olduğunu söyleyen Topdağ, parti içinde yaşanan olayların, 'parti içerisindeki haksızlıklar ve anti demokratik tutum ve tavırlar'  şeklinde yorumladı. Ekibiyle birlikte kendilerini geri çektiklerini duyuran Topdağ, sosyal medya hesabından da açıklama yaptı.

Başarılı  siyasetçi şu ifadeleri kullandı:

"5 yılı aşkın süredir DENK Eindhoven lideri olarak, Eindhoven halkının haklarını savunuyorum. DENK Eindhoven kurucusu ve ilk meclis üyesi olarak, her zaman toplumla iç içe olup, hiç bir değerden vazgeçmeden ideallerimiz için koşturduk.

Partimizin beni önümüzdeki belediye meclis seçimlerinde tekrardan liste başı adayı olarak göstermiş olması, şahsımı memnun etti. Lakin listedeki adaylar konusunda yaşadığımız anlaşmazlıklar, yönetimin bencil, keyfi ve anti demokratik tavırlarıyla, içinden çıkılmaz bir duruma dönüştü.

Son yıllarda, risk barındıran ve yaptıkları zararlı işlerden dolayı partimize zarar verebilecek adaylar tarafından zor durumda bırakıldık. Parti yönetimi bu acı verici deneyimlerden hiçbir şey öğrenmemiş görünüyor. Yönetimin endişelerime yanıt olarak sunduğu argümanlar beni bir hayli şaşırttı. Parti olarak milletimiz için yararlı bir şekilde çalışmak istiyorsak, herhangi bir siyasi risk olmadan, şaibeli insanlar olmadan çalışmanız gerekmektedir.

Ben siyasete makam ve mevki için değil sadece halka hizmet ve ideallerimizi gerçekleştirebilmek için girdim. Liste başı ilan edilmeme rağmen parti içindeki gidişata ve adaletsizliğe artık sessiz kalamazdım.

Bu gelişmelerden sonra DENK Eindhoven'ın parti lideri olarak önümüzdeki seçimler için adaylığımı geri çekmeye karar verdim. Seçimlere kadar tüm Eindhoven halkının hakları ve istekleri için DENK Eindhoven'ın parti lideri olarak çalışmaya devam edeceğim. Ayriyeten benimle birlikte ekibimde adaylıklarını geri çektiler. Ekibim parti içerisindeki haksızlıklara karşı ve anti demokratik tavra karşı dimdik ayakta durmuş ve yapılan haksızlıkları kabul etmemiştir.

Bu zorlu mücadelede beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım DENK partisinin üyeleri bu adaletsizliğe bir son verir, çünkü DENK herkesten büyüktür."

banner79
Yorumlar (0)