Dilan Yeşilgöz, Hollanda'da Adalet ve Güvenlik Bakanı olacak!

Hollanda'da Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) Milletvekili Dilan Yeşilgöz, 10 Ocak'ta resmi olarak göreve başlayacak 4'lü koalisyon hükümetinde Adalet ve Güvenlik Bakanı olacak. Yeşilgöz'ün resmi olarak bakan olmasıyla birlikte Hollanda tarihinde de bir ilk yaşanacak ve ilk kez Türkiye kökenli bir kadın bakan olacak.

31.12.2021, 15:15 Haberler
Dilan Yeşilgöz, Hollanda'da Adalet ve Güvenlik Bakanı olacak!

Hollanda'da Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) Milletvekili Dilan Yeşilgöz, devrik kabinenin yeni Ekonomik İşler ve İklimden Sorumlu Devlet Bakanı (EZK) olmuştu. Yeşilgöz, şimdilerde 10 Ocak'ta resmi olarak göreve başlayacak 4'lü koalisyon hükümetinde Adalet ve Güvenlik Bakan'ı olmaya hazırlanıyor.

Hollanda tarihine damga vuracak

Tuncelili kadın siyasetçi  Dilan Yeşilgöz, 18 Haziran 1977 doğumlu olup, resmi olarak Adalet ve Güvenlik Bakanı olmasıyla birlikte, Hollanda tarihine de damga vuracak. Hollanda tarihinde ilk kez Türkiye kökenli bir kadın bakanın olmasıyla adından daha çok söz ettireceğe benziyor.  Yeşilgöz son yıllarda ağırlıklı olarak eşitlik ve adalet üzerine odaklandı. Örneğin, ChristenUnie ile birlikte anti-Semitizme karşı sert bir yaklaşımı savundu. 2019'da patlayıcıların yasaklanmasından yana tavır olan Yeşilgöz, VVD grubunun çoğunluğunun bu görüşte olmaması nedeniyle bir süre sonra ifadesini geri çekmek zorunda kalmıştı.

Babası Hollanda'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuş

Yeşilgöz'ün babası 1981 yılında Hollanda'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuş, 1984 yılı itibariyle annesi ve kardeşiyle Hollanda'ya gelerek burada bir yaşam kuran Dilan Yeşilgöz ise, Mayıs ayından itibaren Ekonomi Müsteşarlığı görevini yürütüyor.

Yorumlar (0)