Hollanda’da bir ilk: Türk kökenli Dilan Yeşilgöz bakan oluyor

VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi) milletvekili Dilan Yeşilgöz, Mayıs ayında Ekonomi Bakanlık Müsteşarlığı görevini aldıktan sonra şimdide, dörtlü koalisyon hükümetinde Adalet ve Güvenlik Bakanı olacağı medyada geniş yer aldı. İşte ayrıntılar…

31.12.2021, 16:42 Haberler
Hollanda’da bir ilk: Türk kökenli Dilan Yeşilgöz bakan oluyor

10 Ocak 2022’de göreve başlaması beklenen koalisyon hükümetinde Adalet ve Güvenlik Bakanı olarak Yeşilgöz yerini alacağı bekleniliyor.

Tünceli kökenli Ankara doğumlu Dilan Yeşilgöz’ün Hollanda’da bakan olması, Hollanda tarihinde bir ilke imza atılmış olacağı Hollanda medyasında yer aldı.

Dilan Yeşilgöz kimdir?
18 Haziran 1977 Türkiye’nin başkenti Ankara’da dünyaya geldi. Babasının, ayrılıkçı-yıkıcı sol fraksiyon mensubu olması dolayısı ile 12 Eylül 1980 askeri darbesi sürecinde, önce Irak sonra Iran oradan da Hollanda’ya kaçarak mülteci oldu. Baba Yücel Yeşilgöz’ün girişimleri ile 1984 yılında Dilan Yeşilgöz annesi ve kız kardeşi ile birlikte Hollanda’ya yerleşti.

Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisiden (VVD) 2017 yılında Temsilciler Meclisine girmeyi başaran Dilan Yeşilgöz Zegerius, Mayıs ayında Hollanda Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı görevini almıştı. 

banner79
Yorumlar (3)
DersimliKurd 2 yıl önce
Hem bir solcu hem bir Dersim'li hem de Alevi Kürd. Ona türk demek yakisirmi size ona terörist hdpli PKK'lı CHP'li PKK+Fetto demeniz lazım
Selime hollanda 2 yıl önce
Bu oruspi burdan nah baksn olur Amina bij kosunlar burdan bubpkk oruspisinun.
Rutte in de Amina josunlar
Selime hollanda 2 yıl önce
Bu oruspu burdan nah bakan olur Amina bij kosunlar burdan bu pkk oruspisinun.
Rutte in de Amina kosunlar

Terrorist adalet hollanda