Dr. Hicran Kazancı Türkmen partilerine seslendi: Kerkük'te Türkmenler azalmaktadır

Irak Türkmen Cephesi'nin resmi kurucu üyelerinden olan DR. Hicran Kazancı, Türkmen partilerine seslendi. Kazancı, Kerkük'te Türkmenlerin azaldığını belirterek, parti başkanlarından bir komisyonun oluşturulmasının Türkmen milleti tarafından uygun görüldüğünü belirtti.

15.06.2022, 22:26 Haberler
Dr. Hicran Kazancı Türkmen partilerine seslendi: Kerkük'te Türkmenler azalmaktadır

2006-2010 ıtc Dışilişkiler koordinatörü, 2010-2019 ITC Türkiye Temsilcisi görevini üstlenen Kazancı, Türkmen partilerine seslendi. Irak siyasi partiler kanununa göre Itc’nin resmî kurucu üyelerinden olan Kazancı, Kerkük'te Türkmen sayısının gün geçtikçe azaltığını belirterek komisyon kurulmasını istedi. 

Sayın Türkmeneli Partisi Başkanı 

Sayın Türkmen Milliyetçi Harekatı Partisi Başkanı,

Sayın Türkmen Karar Partisi Başkanı,

Sayın Türkmen Milliyetçi Hak Partisi Başkanı,

Sayın Türkmen İrade Partisi Başkanı,

2017 yılından bugüne dek olan süre içerisinde, Kerkük’teki Türkmenler Arap ve Kürtler lehine alan kayıp etmektedir. Kerkük’teki idare ve güvenlik alanlarında devlet dairelerindeki Türkmenlerin oranı gün gittikçe azalmaktadır. Dahası, Kerkük’e illegal göç çerçevesinde yerleştirilenlerin sayısı gün gittikçe artmaktadır. Kerkük’ün kuzeydoğu bölgesi tamamen Kürtleştirilirken, kentin güney-batısı da Araplaştırılmıştır. Yani, kentin binlerce yıldır sahibi olan Türkmenlerin nüfusu azalmaktadır, Türkmenler kentlerinde tamamen kuşatma altında kalmıştır. Kürtlerin silahlı gücü olan peşmerge, asayiş varlığını, Arapların da uyanış konseyi ve gerilla silahlı gücünü göz önünde tutarsak gelişmenin ne kadar tehlikeli boyutta olduğu anlaşılır. İlaveten Türkmenlerin Kerkük’te azınlık konumuna düşmesinin arkasında 2017 yılından sonra Türkmen bazı siyasetçi ve milletvekillilerinin gerek Kürt partileri gerekse Arap aktörlerle yaptıkları gizli anlaşmaların bulunduğu aşikârdır.

Binaen ala zalik,  Türkmen toplumunun yaşadığı büyük yenilgiyi, yerinde ve derinliğine araştırmak, yenilginin faillerini tespit etmek, tespit edilenleri topluma anlatmak ve son aşamada da yapılan tahribatı tamir etmek amacıyla yukarıda zikir edilen siz parti başkanlarından bir komisyonun oluşturulması Türkmen milleti tarafından uygun görülmüştür.  

Dr. Hicran Kazancı

   15.06.2022

banner79
Yorumlar (0)