Faşist Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklaması şiddeti beraberinde getirdi! Musullu Türkmen çocuklarına okullarda şiddet

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ırkçı-faşist tutumu, Bolu’da yaşayan Musullu Türkmenleri şiddete maruz bıraktı.

30.11.2021, 15:24 Haberler
Faşist Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklaması şiddeti beraberinde getirdi! Musullu Türkmen çocuklarına okullarda şiddet

HaberTürk yazarı Kemal Öztürk, Bolu belediye başkanının kararı sonrası Bolu’da yaşayan mültecilerle söyleşi yaptı. Öztürk’e konuşan Musullu Türkmen mülteci, “belediye başkanı açıklamalar yaptıktan, Liseye giden çocuklarımızı okulda dövdüler. Bazı iş sahipleri paramızı vermedi, bir de küfür ettiler üstüne” dedi.

Haber Türk yazarı Kemal Öztürk’e konuşan Musullu Türkmen mülteci şu sözlere yer verdi:

Bizim burada bir sorununuz yoktu. İnsanlar bize yardımsever davrandı. Ne zaman ki belediye başkanı açıklamalar yaptı, o günlerde çok sıkıntı çektik. Yolda arkadaşımızla Arapça konuştuğumuzda insanlar bağırdı, susturdu bizi. Liseye giden çocuklarımızı okulda dövdüler. Bazı iş sahipleri paramızı vermedi, bir de küfür ettiler üstüne. Şu aşağıda aş evi vardı. Bu başkandan önceki başkan açmıştı. Orada yemek yerdi birçok göçmen. Bir süre önce yabancılara yemek verilmeyecek dediler. Sonra hiç kimseye vermediler. Birçok fakir aile oradan yemek yerdi.

Ne olmuştu? 

İYİ PARTİ KARARI KABUL ETTİ

Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı 2'ci oturumu Bolu Belediye Meclisi salonunda gerçekleştirildi. 2022 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylandığı toplantıda, kentteki yabancı uyruklulara yönelik su fiyatlarının dolar kuru üzerinden tahsil edilmesi ve yabancıların nikah ücretlerinin ise 100 bin TL olmasını içeren maddelerin de bulunduğu fiyatlandırmalar oylamaya sunuldu. Oylamada AK Parti’li ve MHP'li meclis üyeleri red oyu verirken, 2 CHP'li meclis üyesi çekimser oy vermişti. Diğer CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise karara kabul oyu verdi. Karar mecliste oy çokluğuyla kabul etmişti.

Kabul edilen karara göre kentte yaşayan ve mekanik sayaç kullanan Türk vatandaşlarından su ücretinin metreküpüne 2,5 TL tahsil edilecekken, yabancılardan ise tahsilat 2,5 dolar olarak yapılacak. Ayrıca dijital sayaç kullanan Türk vatandaşı suyun metreküpü için 4,5 TL ödeyecekken, yabancılar ise 4,5 dolarlık ücret ödeyecek. Bunun yanı sıra yabancıların, Bolu Belediyesine nikah için başvurması halinde ise nikah ücreti olarak 100 bin TL istenecek.

TANJU ÖZCAN: KARARI OY ÇOKLUĞUYLA ALDIK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise oy çokluğuyla alınan kararlarla ilgili olarak, "İki yabancının Bolu’da belediyemize başvurarak evlenmeleri halinde nikah ücretini 100 bin lira olarak belirledik. Oy çokluğuyla aldık bu kararı” dedi.

Yabancılara su ücretlerinin dolar kuru üzerinden fiyatlandırılmasıyla ilgili de konuşan Başkan Özcan, "Bu 4658 sayılı yasa kapsamında Türkiye’de oturma izni almış olan yabancıların su fiyatının 2,5 dolar üzerinden hesaplanarak tahsil edilmesiyle ilgili bir konu. Bu tüm yabancıları kapsamıyor. 4658 sayılı yasa kapsamında oturma izni almış olanları kapsıyor” diye konuştu. 

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başörtülü bir kadına yönelik cinsiyetçi ifadeleri nedeniyle uyarı cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edildi. 

CHP YDK, Özcan dosyasını görüşmek üzere genel merkezde toplandı. 

KARAR OCAK 2022’YE ERTELENDİ 

3 saat süren toplantıda, iki dosyada da eksiklikler olduğu tespit edildi. Özcan hakkında verilecek karar, dosyadaki eksiklikler nedeniyle 3 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

banner1
Yorumlar (0)