Hollanda 2022 ilkokul öğretmelerinin maaşı ne kadar oldu? Yüzde 6 ila 12 arasında zam yapılacak!

Hollanda’da ilkokul öğretmenlerini sevindirecek müjdeli haber! Hükümet  İlkokul öğretmenlerinin maaşına zam yapılmasına karar verdi. Bunun yanı sıra öğretmenlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için de bütçe ayrılacağı belirtildi. 

22.04.2022, 22:35 Haberler
Hollanda 2022 ilkokul öğretmelerinin maaşı ne kadar oldu? Yüzde 6 ila 12 arasında zam yapılacak!

RTL haber servisinin kaynaklarına göre,  ilkokullarda eğitim veren öğretmenlerin maaşına zam yapılmasına karar verildiği belirtildi.Toplu iş sözleşmesi kararının bugün açıklanması bekleniyor. .
Bakan Wiersma (Eğitim) ile sendikalar ve eğitim konseyleri arasında yapılan anlaşmaya göre ilkokul öğretmenlerinin maaşına yüzde 6 ila yüzde 12 arasında zam yapılacağı belirtildi. Alınan bu yeni  kararla birlikte İlk ve ortaokulda ders veren öğretmenlerin maaşları birbirine denkleştirilmiş oldu.

Alınan yeni kararlardan biri de öğretmenleri çalışma şartlarının düzenlenmesi konusunda oldu. Eğitim sektöründe çalışmayı özendirmek için de ayrıca bir bütçe ayrıldı.
Öğretmenlerin maaşının ne kadar artacağının kişinin pozisyonuna bağlı olacağı belirtilen RTL haberinde, anlaşmanın toplam maliyetinin yaklaşık 1,5 milyar euroyu bulacağı belirtildi.

Maaş zammı ve iş şartlarının iyileştirilmesi için ayrılan 1 milyar 556 milyon euroluk bütçe şu kalemlerden oluşmakta:
•    Maaş farkının kapatılması: 919 milyon euro.
•    Öğrenme güçlüğü çeken birçok öğrencinin bulunduğu okulların okul müdürleri için ek ücret: 35 milyon euro.
•    Pek çok dezavantajlı öğrencinin bulunduğu ilkokullardaki öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmek için ek bütçe: 73 milyon euro.
•    Pek çok dezavantajlı öğrencinin bulunduğu ortaokullardaki öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmek için ek bütçe: 79 milyon euro.
•    Ortaöğretimde iş yükünün azaltılması: 300 milyon euro.
•    Ayrıca, eğitim sektöründe çalışmayı daha cazip hale getirmek için: 150 milyon euro.

banner1
Yorumlar (0)