Hollanda Başbakan'ı Mark Rutte'den Ukrayna ziyareti!

Hollanda başbakanı Mark Rutte'den Ukrayna'ya anlamlı ziyaret. Rutte, Ukrayna’nın başkenti Kiev ile yakınlarındaki Borodyanka, Buça ve Irpin şehirlerini ziyaret etti ve yerel yetkililerle şehirlerin yeniden onarılmasına ilişkin yardım konularını görüştü.

12.07.2022, 01:09 Haberler
Hollanda Başbakan'ı Mark Rutte'den Ukrayna ziyareti!

Hollanda Başbakan'ı Mark Rutte, savaşın izlerinin devam ettiği Ukrayna'ya anlamlı bir ziyarette bulundu. Başbakan Rutte, Ukrayna'nın başkenti Kiev ile yakınlarındaki Borodyanka, Buça ve Irpin şehirlerini ziyaret ederek, yetkililerle savaşın izlerini silebilmek adına  şehirlerin yeniden onarılmasına ilişkin yardım konularını görüştü.

''Artan gıda fiyatları Hollandalıları doğrudan etkiliyor''

Başbakan Rutte, muhabirlere yaptığı açıklamada, "Burada olanları gözlerinizle görmek önemli. Ziyaretimizle Ukrayna'ya desteğimizi göstermek istedik. Askeri mühimmat yardımı, Ukraynalı mültecilerin kabulü ve şehirlerin onarılmasına yönelik yardımlarımız zaten başlamıştı" dedi. Rutte, Ukrayna ziyaretinin Hollanda halkı için anlamlı olduğunu belirterek,  "Savaş sebebiyle artan gıda ve enerji fiyatları Hollandalıları doğrudan etkiliyor" dedi ve arkasındaki yıkılmış binayı göstererek "Yükselen fiyatların sebebi arkamızda duruyor" dedi. 

"Yardımlar durmayacak"
Başbakan Rutte, muhabirlerin kendisine yönelttiği Ukrayna'ya yapılan askeri yardımın artırılmasına ilişkin sorusuna, "Hollanda'nın kendi mühimmatını da takviye etmesi gerekir fakat buraya yardım için geldik ve Ukrayna'nın kendini savunacak durumda olması önemli. Yardımlar durmayacak" şeklinde cevap verdi. 

Rutte, Zelenskiy ile görüşecek
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile sürekli görüştüğünü belirten Rutte, Zelenskiy ile bir araya gelecek. İkilinin gıda güvenliği, silah ve Ukrayna'ya desteğin sağlanması ve bu ülkenin Avrupa Birliği'ne adaylığı gibi konuları gündeme getirmesi bekleniyor. 

Fotoğraf Kaynak: NOS video Screenshot

banner79
Yorumlar (0)