Hollanda'da 2023'de suya zam! Yüzde 10 ila 25 arasında olacak

Hollandalılara kötü haber! Hollanda'da 2023'de suya zam yapılacak. Faturalardaki artışın yüzde 20 ila 25'e kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. 

09.08.2022, 01:48 Haberler
Hollanda'da 2023'de suya zam! Yüzde 10 ila 25 arasında olacak

Hollanda'nın en büyük içme suyu şirketi Vitens'in CEO'suna göre,2023'de  faturalar en az yüzde 10 artacak. Yüksek enflasyon nedeniyle gelecek yıl artması beklenen faturalar, yapılacak zamla birlikte birkaç euro veya yıllık bazda yaklaşık 25 euro kadar artacak.

''Sadece gerekeni yapmalıyız''

Vitens CEO’su Jelle Hannema,Radio 1’e konuk olarak, programda  “Fatura yükselecek. Sadece iklim değişikliği nedeniyle yatırım yapmamız gerekiyor. Gelecek yıl için toplamımızı yapıyoruz ve sadece enflasyondan bahsediyoruz. Vitens’de ve diğer meslektaşlarımızdan yüzde 10'luk bir artışı düşünmeniz gerektiğini duyuyorum.” şeklinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hannema 'ya göre  zam miktarı yüzde 20 ila 25 arasında olacak. Hannema, “Sadece gerekeni yapmalıyız.” diyerek, “Bunun için de gerekli yatırımları yapabilmemiz ve gerekli yüzdeleri uygulayabilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

Bir başka Vitens sözcüsü yapılacak yatırımların 'uzun vadede' gerçekleşeceğini belirtip, Hannema'nın açıklamalarını doğruladı. Sözcü “Su şirketleri, Vewin şemsiyesi altında yapılacak oran artışı da dahil olmak üzere tüm seçenekleri ortaklaşa inceliyor. Tasarruf ve su dostu tasarım gibi önlemler de masaya yatırıldı” dedi.

Fotoğraf kaynak: SHTTEFAN- Unsplash

banner79
Yorumlar (0)