Hollanda'da A20 ile A15 karayollarını birbirine bağlayacak olan Blankenburg bağlantı yolu ücretli olacak

Hollanda Rotterdam'da A20 ile A15 karayollarını birbirine bağlayacak olan Blankenburg bağlantı yolu ücretli olacak. Yol ücretlerinin 2024 itibariyle binek araçları için 1,32 euro, yük araçları için ise 7,94 euro olacağı tahmin ediliyor.

09.08.2022, 02:07 Haberler
Hollanda'da  A20 ile A15 karayollarını birbirine bağlayacak olan Blankenburg bağlantı yolu ücretli olacak

Hollanda Rotterdam yakınlarındaki A20 ile A15 karayollarını birbirine bağlamak için inşa edilen Blankenburg bağlantı yolu 2024 itibariyle ücretli olacak. Bağlantı yolu üzerinde “Maasdeltatunnel” ve “Hollandtunnel” isimlerinde iki de tünel yer alacak. Yol ücretlerinin ise, 2024 itibariyle binek araçları için 1,32 euro, yük araçları içinse 7,94 euro olacağı tahmin ediliyor.

Yeni yolun inşası için harcanan ücretin, 331 milyon euroyu bulacağı ve bu maliyetin geri kazanılması için otoyolun yaklaşık olarak 25 yıl paralı geçişle kullanılacağı öğrenildi. 

Yeni vergi sisteminde geçiş ücreti düşer
Hükümet ortakları VVD, D66, CDA ve ChristenUnie'nin yaptığı koalisyon anlaşmasına göre, 2030'da tüm sürücülerin araç kullanımına göre vergi ödeyeceği ifade edildi. Yeni vergi sisteminin adı  Motorlu Taşıt Vergisi Plus (MRB Plus) olarak belirlendi. 

Sistem kilometre hesabına göre ödeme yapılıyor. Bunun yanı sıra yeni sistemde sürücüler 3 şekilde motorlu taşıt vergisi ödüyor. Bunlar, yeni arabalar için satın alma vergisi (bpm), yakıtlar üzerindeki tüketim vergileri kat edilen kilometre başına alınacak vergi. 2030 yılında kilometre hesabına göre ödeme yapılacak yeni sistemin devreye girmesiyle Blankenburg geçiş ücretlerinin de düşeceği tahmin ediliyor.

Gişe yerine kameralı sistem
WOS'ye göre yeni otoyolda kamera sistemi kullanılacak. Gişe sistemi yerine geçecek olan buy sistemde  sürücüler ödeme yapmak için bir gişe önünde durmak zorunda kalmayacak. Yolun üzerine yerleştirilecek olan kamera sistemi geçenher aracın plakalasını okuyacak ve araç sahibine otomatik ödemesi yapılacak. 

Fotoğraf kaynak: Rijkswaterstaat

banner79
Yorumlar (0)