Hollanda'da akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzinin satış fiyatı 2,5 euro oldu!

Hollanda'da akaryakıt fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Hükümet akaryakıta vergi indirimine gitmesine rağmen, fiyatlar yine rekor kırmaya devam ediyor. Son olarak bir litre benzinin satış fiyatı 2,5 euro oldu

08.06.2022, 21:51 Haberler
Hollanda'da akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzinin satış fiyatı 2,5 euro oldu!

Hollanda'da nisan ayında hükümetin uyguladığı vergi indirimine rağmen, akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Hükümetin uyguladığı  vergide litre başına, benzinde 0,17 euro mazotta ise 0,11 euro indirim yapılsa dahi fiyatlar yine rekor kırdı. Mart ayından bu yana ikinci rekorunu kıran benzinin satış fiyatı 2,5 euro oldu. 

BENZİNİN FİYATI REKOR KIRIYOR

UnitedConsumers’ın verilerine göre bugün bir litre benzin fiyatı mart ayından bu yana ikinci rekorunu kırdı. Motorinde de fiyatlar artış trendinde.Akaryakıt fiyatları en son 10 Mart'ta zirve yapmıştı. Günün erken saatlerinde benzinin bir litresi 2.502 euro’ya, dizelin litresi ise 2.375 euro’ya satıldı. 

Rusya'dan alınacak petrol konusundaki belirsizlik ve küresel bazda yaşanan petrol kıtlığı  akaryakıt fiyatlarının hergün yükselmesine neden oluyor. Uzmanlara göre fiyatlar önümüzdeki dönemde de artmaya devam edecek. 

Hollanda'daki bazı akaryakıt istasyonları insiyatif alarak önerilen satış fiyatı üzerinden satış yapmıyor. Özellikle karayolları üzerindeki benzin istasyonları,önerilen satış fiyatını uygularken, şehir içerisindeki istasyonlar fiyatlarda ayarlama yapıyor. 

banner79
Yorumlar (0)