Hollanda'da araç deposunu doldurup, parasını ödemenden kaçanların sayısı yükseliyor!

Akaryakıta art arda gelen zamlar, sürücüyü de şaşırttı. Kontak çevirmenin artık çok büyük lüks olduğunu söyleyen vatandaşlardan bazıları gelen zamlar sonrası arabalarının depolarını doldurup kaçmaya başladı. Para ödemeden kaçan sürücülerin sayısı yılın başında haftada 50 ila 70 kişi arasındayken, şuanda bu sayı haftada 350 ile 370 arasına yükseldi.

14.03.2022, 23:53 Haberler
Hollanda'da araç deposunu doldurup, parasını ödemenden kaçanların sayısı yükseliyor!

Akaryakıt fiyatları son dönemde ardı ardına zamlandı. Fiyatlardaki artışlar sürücülerin bütçesine büyük bir darbe vuruyor.Hal böyle olunca akaryakıta gelen zamlardan sonra, arabasının deposunu doldurup ödeme yapmadan kaçan sürücülerin sayısında da artış görülmeye başlandı. 

''Suçta değil, çaresizlikte bir artış olduğunu düşünüyorum'' 

SODA sözcüsü Lourens 't Hart, NOS’e yaptığı açıklamasında tüm bu sürücüleri “suçlu” olarak nitelemek istemediğini belirtirken, “Suçta değil, çaresizlikte bir artış olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ödemek istiyor ancak her zaman ödeyemiyorlar." dedi.Sözcü; polise yapılan suç duyurularında henüz bir artış olmadığını ancak bunun, genellikle istasyonların yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için birkaç gün beklemelerinden kaynaklandığını dile getirdi.

Ödemeden kaçanlara ceza: 131 euro

Araç deposunu doldurup ödemeden kaçanlara 131 euro ceza uygulanmaya başlandı. Bu konu ise sosyal medyada espiri konusu haline getirildi. Benzin doldurduktan sonra ödeme yapmadan çekip gitmenin daha az maliyetli olduğunu söyleyenler arasında şu yorum dikkat çekti:   “Yakıt doldurma: 70 litre x 2,35 = 164,50 euro. Ödemeden kaçanlar için para cezası = 131 euro. Ayrıca bu cezayı taksitlendirerek geri ödeyebilirsiniz.” 

SODA Sözcüsü Lourens 't Hart ise bu konuyla ilgili,  "Şaka güzel, ancak söylenmeyen şey, 131 euro para cezası, artı yakıt tutarı ödemeniz gerektiği. Para cezası olmasa bile pahalı ve ceza ile birlikte daha da pahalı" şeklinde açıklamada bulundu. 

banner79
Yorumlar (0)