Hollanda'da yerel seçim: Oy verme işlemi 3 gün sürecek!

Hollanda’da 3 gün sürecek yerel seçimde oy verme işlemi yerel saatle 07:30'da başladı. Seçimin ilk sonuçlarının, 16 Mart'ta açıklanması beklenirken, resmi sonuçların ise 21 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

15.03.2022, 00:09 Haberler
Hollanda'da yerel seçim: Oy verme işlemi 3 gün sürecek!

Hollanda'da Covid-19 nedeniyle salgının yayılma riskini azaltmak için 3 gün sürecek yerel seçimde, oy verme işlemi başladı.  Seçimlere katılan 55 bin aday içinden 8 bin 235 kişi belediye meclislerine girebilecekken, 334 belediyede kurulan binlerce sandıkta yaklaşık 13,6 milyon seçmen de oy kullanacak.

 Seçimin ilk sonuçlarının, 16 Mart'ta gece geç saatlerde açıklanması beklenirken, resmi sonuçların ise 21 Mart'ta açıklanması bekleniyor. Normal şartlarda bir günde yapılan seçim, bu yıl 14-16 Mart arasında gerçekleşecek. Uygulanan bu yöntemle seçim sandıklarının önünde oluşacak kalabalıkta önlenmiş olacak. Yaklaşık 300 bin Türk seçmenin oy hakkına sahip olduğu seçimde farklı partilerden yüzlerce Türk aday da yarışıyor.

KATILIMI ARTTIRMAK İÇİN VEKALETLE OY KULLANMAK MÜMKÜN

Hollanda'da 5 yıl yasal olarak ikamet edenler oy kullanma hakkına sahip. Katılımı artırmak için vekaletle oy kullanılabilecek. Buna göre bir kişi, imzalı seçmen kartlarını aldığı iki kişi adına oy kullanabiliyor.

DENK PARTİSİNİN HOLLANDA PARLEMANTOSUNDA 3 MİLLETVEKİLİ BULUNUYOR 

Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve göçmenlerin oluşturduğu Denk Partisinden 88'i Türk kökenli 187 aday 20 belediyede meclis üyeliği için yarışacak. Bu partilerin adayları arasında farklı etnik kökenlilerin yanı sıra Hollandalılar da yer alıyor.Denk Partisinin Hollanda parlamentosunda 3 milletvekili bulunuyor.

banner79
Yorumlar (0)