Hollanda'da Dilara Şahin ölüm kalım savaşı veriyor: Kanında mikrop bulundu!

Hollanda'da yaşayan 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, yaklaşık 5 ay önce halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyor. Doktorların yanlış teşhisi nedeniyle sıkıntı yaşayan aile olup bitenlerden dolayı hastaneyi suçluyor.

21.01.2022, 12:59 Haberler
Hollanda'da Dilara Şahin ölüm kalım savaşı veriyor: Kanında mikrop bulundu!

Hollanda'nın Zwole kentinde yaşayan  Yozgat kökenli 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, yaklaşık 5 ay önce halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.Şahin'e ilk olarak ''kanında mikrop var'' diyerek tedavi sürecini başlatan hastane 4 günlük tedavinin ardından Şahin'i taburcu etti. Akşam rahatsızlanarak tekrar hastaneye getirilen Türk kızına bu sefer de lösemi teşhisi konuldu. Teşhisin ardından hızlı bir şekilde kemoterapi süreci başlayan Şahin'in şimdi de akciğerleri iflas etti. Doktorlar Dilara'dan ümidi kesse de ailesi kesmedi ve Türkiye'ye götürüp tedavi ettirebilmek için harekete geçtiler. Fakat Dilara'nın sağlık durumu elverişli olmadığı için ailenin Türkiye umududa başlamadan tükenmiş oldu.

Baba Oğuz Şahin gözyaşları içinde duygularını şu sözlerle ifade etti:   ''Her şey çok hızlı gelişti. Kızımızı bundan yaklaşık bir ay önce halsizlik ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye getirdik. O zaman doktorlar ''kanında mikrop var'' dediler ve  günlük bir tedavi uyguladılar. Kızımı taburcu ettiler. Taburcu edilen günün ardından kızımızı yeniden hastaneye kaldırdık. Çünkü durumu hiç iyi değildi, yeniden bir araştırma yaptılar, bu sefer de kızımın lösemi hastası olduğunu söylediler. Hızlı bir şekilde de kemoterapisine başladılar. Bu tedavi sonrası kızımın akciğerleri iflas etti. Artık kızıma yapacak birşeyleri olmadığını söylediler. Bu nasıl bir şey anlamadık gitti. Sanki kızım burada deney tahtası oldu. Hastanenin yanlış tedavisi sonrası kızım bu hale geldi. Türkiye'ye götürmek istedik, hastane de kızımın yolculuk yapmasına izin vermedi. Şimdi burada hastanenin önünde kızımın iyileşeceği günü bekliyoruz. Ne olacağı belli değil. Ne uyku uyuyoruz ne de bir kaşık yemek yiyoruz. Şuanda Allah'a dua etmekten başka çaremiz kalmadı. Son olarak Denk Partisi kurucularından eski milletvekili Selçuk Öztürk ile birlikte doktorlarla konuştuk ve gelinen bu noktada hastanenin sorumlu olduğunu söyledik. Bize sabırlı olmamızı ve beklememizi tavsiye ettiler''

banner79
Yorumlar (1)
Kübra 2 yıl önce
Allah şifa versin dilara