Hollanda'da düzenlenen Anadolu Festivali'ne yüzlerce kişi akın etti!

Hollanda'nın Amsterdam şehrinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Anadolu Festivali, yine binlerce kişinin katılımıyla renkli anlara sahne oldu. Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelerek festivale katılan kişiler eğlenceli anlara tanıklık etti.

06.06.2022, 19:48 Haberler
Hollanda'da düzenlenen Anadolu Festivali'ne yüzlerce kişi akın etti!

Anadolu Festivali, bu yıl yine Hollanda'nın Amsterdam şehrinde düzenlendi. Üçüncüsü düzenlenen festivale, on binlerce ikişi ilgi gösterdi.  Avrupa'da yaşayan Türklerin yanı sıra farklı ülkelerden de katılımın olduğu festival birçok etkinliğe sahne oldu. 

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK DÜZENLENDİ 

Markad Vakfı tarafından Amsterdam'da Türklerin yoğun yaşadığı Osdorp Staspark'ta organize edilen festival kapsamında  tiyatro gösterileri, yazar buluşmaları, ebru, hat ve cam üfleme sanatı, mehter ve halk oyunları gösterileri gibi birçok etkinlik düzenlendi.

TÜRK MUTFAĞINDAN LEZZETLERE YER VERİLDİ 

Festivalde, Türk mutfağından da çok sayıda lezzete yer verildi. Türk kahvesinden tatlılara, gözlemeden dönere, simit ve lokmadan mantıya kadar pekçok lezzetin satışı yapıldı.Dr. Savaş Şafak Barkçin, Hatayi İnanç, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Bahadır Yenişehirlioğlu ile sanatçı Dursun Ali Erzincanlı gibi pek çok isimde etkinliğe katılıp katılımcılarla sohbet edip, kitaplarını imzaladı. 

Anadolu Festivali Genel Koordinatörü Kürşat Murat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivali düzenlemekteki amaçlarının Anadolu kültürünü Avrupalılara tanıtırken Avrupa'da yaşanan Türklere de bu kültürü hatırlatmak olduğunu söyleyerek, "Hollanda'da haziran ayı farklı temalarda etkinliklerin düzenlendiği bir festival sezonu. Biz de kendi kültürümüzü en iyi şekilde Hollanda'ya tanıtarak kendimizi Avrupalılara daha iyi anlatmış olacağımızı düşünüyoruz.Festivale Hollanda'daki Türklerin yanı sıra Belçika, Almanya, Danimarka ve İngiltere gibi birçok ülkeden ziyaretçi katıldı. İlk üç gün ortalama on binin üzerinde ziyaretçi stantları gezdi." ifadelerini kulladı. 

Amsterdam'da yaşayan 12 yaşındaki Nevzat Sabah, "Festivaldeki oyun alanları çok güzel, yazın Türkiye'ye gitmemize 2 ay var ama şimdiden çok heyecanlandım." ifadeleriyle duygularını dile getirirken, 11 yaşındaki Taha Yasir Ammar da "Burası çok eğlenceli bir yer, her gün gelmeye çalışacağım." diye konuştu.

banner1
Yorumlar (0)