Hollanda'da elektirikli araç sahiplerine 'indirimli otopark ücreti' müjdesi!

Hollanda'da hükümet elektirikli araç kullanımını teşvik etmek için yeni bir uygulamaya gitti. . Elektrikli araç sahiplerine önümüzdeki yıldan itibaren  park ücretlerinde indirim olanağı sağlanacak.

17.06.2022, 23:42 Haberler
Hollanda'da elektirikli araç sahiplerine 'indirimli otopark ücreti' müjdesi!

Hava ve gürültü kirliliğini önlemek için sürücüleri elektrikli araçlara teşvik eden hükümet yeni uygulamasıyla çok ses getireceğe benziyor. Hükümetin aldığı karara göre  elektrikli araç sahiplerine önümüzdeki yıldan itibaren, indirimli park ücreti hakkı tanınanacak. 

ELEKTİRİKLİ ARAÇ SAHİPLERİNE MÜJDE

Altyapı ve Su Yönetimi’nden sorumlu Devlet Bakanı Vivianne Heijnen, yaptığı açıklamayla elektirikli araç sahiplerine müjdeyi duyurdu.Heijnen Temsilciler Meclisine yazılı olarak gönderdiği açıklamasında kabinenin hava kirliliğini azaltmak ve yerleşim alanlarındaki gürültü kirliliğini gidermek amacıyla belediyelere yeni yetkiler verileceğini ve isteyen belediyenin, elektrikli araç sahiplerine indirimli park ücreti olanağı sunabileceğini belirtti.Heijnen bunun yanı sıea gelecek yıldan itibaren, belediyelerin elektrikli ve hidrojenle çalışan arabalar için daha düşük park ücreti talep edebileceğini kaydetti. Bu değişiklik için belediyeler yasasında da düzenlemeler yapılacak.

EKONOMİK VE HİBRİT OTOMOBİLLER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL 

İndirim Ekonomik veya hibrit otomobiller için geçerli olmayacak, sadece  sürüş sırasında hiç egzoz gazı salınımı olmayan ve “temiz” olarak adlandırılan otomobiller uygulamadan yararlanabilecek. 

banner1
Yorumlar (0)