Hollanda'da enflasyon rekor kırmaya devam ediyor! Yüzde 11.2 artış gösterdi

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS), fiyat artışlarına ilişkin geçici nisan ayı verilerini açıkladı. Bu verilere göre ürün ve hizmetler için ödenen miktarlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 arttı. CBS, esas verileri ise 10 Nisan'da açıklayacak.

01.05.2022, 00:16 Haberler
Hollanda'da enflasyon rekor kırmaya devam ediyor! Yüzde 11.2 artış gösterdi

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS)'nin  fiyat artışlarına ilişkin açıkladığı geçici nisan ayı verilerinde yüzde 11.2'lik bir artış görüldü. Esas verilerin 10 Nisan'da açıklanacağı belirtilse de enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle gerçekleşen enflasyonun bu kadar yükseklere çıkmasının beklenen bir durum olduğu ortada. 

HOLLANDA'DA ENFLASYON YÜZDE 11,2 İLE ZİRVE YAPTI

Geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslandığında sadece enerji ve akaryakıt fiyatları değil aynı zamanda süpermarket ürünleri ve restoran, cafe gibi sektörlerde de fiyat artışı yaşanmakta. Hollanda İstatistik Kurumu, Ukrayna'daki savaş, artan hammadde fiyatları ve malzeme ve personel sıkıntısının  bu yükselişe neden olduğunu belirtiyor. 

Yılın başından bu yana bakıldığında da bu yükseliş görülmekte: Bir yıl önceye göre Ocak enflasyonu yüzde 7 ve mart enflasyonu da yüzde 11,7 arttı.

Yorumlar (0)