Hollanda'da kene alarmı! Uzmanlar uyarıyor, vakalar arttı, Drenthe bölgesine dikkat!

Genellikle bahar aylarında ortaya çıkan kene ısırığına karşı uzmanlar uyarıyor. Hollanda'nın özellikle Drenthe bölgesinde yaşayanları uyaran uzmanlar vatandaşların, ormanlık alanlarda daha dikkatli davranması gerektiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) kuruma gelen 80 bin civarındaki başvuruya dikkat çekerek vakaların arttığını belirtti.

26.04.2022, 00:47 Haberler
Hollanda'da kene alarmı! Uzmanlar uyarıyor, vakalar arttı, Drenthe bölgesine dikkat!

Havaların ısınması ve nem oranlarının artmasıyla birlikte görülebilecek kene ısırmalarına karşı uzmanlar vatandaşları uyarıyor.  RIVM özellikle Drenthe bölgesinde kene ısırıklarının arttığını, vatandaşların  ormanlık alanlarda daha dikkatli davranması gerektiğini açıkladı. Kurumdan pazartesi günü yapılan açıklamada  ülkede en az fazla vaka sayısının Gelderland bölgesinde en az vakanın ise Zuid Holland bölgesinde görüldüğünü belirtti.  

EN FAZLA VAKA DRENTHE BÖLGESİNDE GÖRÜLDÜ

En fazla vaka görülen Gelderland  bölgesini 8 bin 238 vaka ile Noord-Brabant ve 7 bin 207 vaka ile Noord-Holland bölgesi izliyor. Ancak bir ilde ikamet eden vatandaş sayısına oranla kene vakalarına bakıldığında Drenthe bin 215 kene ısırığı vakası ile başta geliyor. Yüz bin kişi başına 149 bildirimin yapıldığı Zuid Holland'da ise vaka sayısı oldukça düşük. 

HAZİRAN VE TEMMUZ AYLARINDA VAKALAR ARTIYOR 

Genellikle yaz aylarında ortaya çıkan kene ısırığı vakaları Haziran ve Temmuz aylarında yoğun olarak yaşanıyor. Her yıl Hollanda’da yaklaşık 1.5 milyon kene ısırığı vakası ortaya çıkıyor. 

Yorumlar (0)