Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders, Hz. Muhammed'e hakaret etti, twitter hesabı askıya alındı!

Siyasi çalışmalarını twitter üzerinden yürüten ve sosyal medya kullanıcıları tarafından ''Twitter politikacısı'' olarak sürekli eleştirilen Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders'ın Twitter hesabı, İslam dini ve Hz. Muhammed'e yönelik aşırı nefret içeren sözleri nedeniyle askıya alındı.

26.04.2022, 01:22 Haberler
Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders, Hz. Muhammed'e hakaret etti, twitter hesabı askıya alındı!

Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders'ın Twitter hesabı, İslam dini ve Muhammed Peygamber'e yönelik sözleri nedeniyle sosyal medya platformu tarafından askıya alındı. Twitter yönetimi, bazı mesajları silmesi durumunda Wilders'in hesabının yeniden açılacağını bildirirken,   aşırı sağcı lider, kuralları ihlal etmediğini söyleyerek kendisini savundu.Twitter'ın son kararında, Wilders'in kendisine gelen ölüm tehditleri ile ilgili olarak Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif'e yaptığı çağrıyı içeren mesajının etkili olduğu belirtildi.

Özgürlük Partisi (PVV) lideri, Hollandalı kamu yayıncısı NOS'a, Twitter'ın kendisine, "nefret söylemi ile ilgili kuralları çiğnediği için" hesabının askıya alındığını bildirdiğini söyledi.

Aşırı sağcı lider Wilders, sosyal medya aracılığıyla Pakistan vatandaşlarından gelen ölüm tehditleri üzerine, Twitter hesabından bu ülkenin Başbakanı Şehbaz Şerif'e yönelik bir mesaj paylaşmıştı. Wilders'e göre Twitter, hesabını bu mesaj nedeniyle askıya aldı.

Wilders, Twitter mesajında, şunları kaydetmişti:

"Başbakan Shehbaz'ı inciten şey, İslam denen hoşgörüsüz ideolojinin şiddeti, sahte peygamber Muhammed'den ilham alan Pakistanlıların fetvaları ve ölüm tehditleri. Biz her zaman Müslümanlığa karşı özgürlüğü seçiyoruz ve asla kazanamayacaksınız."Bu mesajla ilgili ilk şikayetin ardından Twitter, Wilders'ten paylaşımını silmesini istedi. Sosyal medya platformu, mesajı kaldırması durumunda 12 saat içinde Wilders'in hesabının açılacağını bildirdi. PVV lideri, mesajının kuralları ihlal etmediğini savunarak karara itiraz etti.

Wilders, Twitter yönetiminin iki gün içinde itiraza yanıt vermesi gerektiğini ancak bu süreyi uzatarak hatırlatmalarına yanıt verilmediğini öne sürdü. Wilders, Twitter yönetiminin kararını ''tuhaf'' olarak değerlendirirken,  "Kafama bıçak saplanan tehdit resimlerine izin verilirken benim sözlerime izin verilmemesi daha da tuhaf" diye kendisini savundu. 

banner1
Yorumlar (0)