Hollanda'da kuraklık endişesi artıyor! Tüm zamanların en kurak yılı yaşanacak

Hollanda için korkutan haber! Uzmanlara göre Hollanda'da tüm zamanların en kurak yılı yaşanacak. Uzmanlar bu durumun kıtlığa neden olabileceği konusunda uyarıyor.

05.05.2022, 21:56 Haberler
Hollanda'da kuraklık endişesi artıyor! Tüm zamanların en kurak yılı yaşanacak

Hollanda'daki uzmanlardan korkutan açıklama geldi. Uzmanlara göre bu yıl hiç olmadığı kadar kurak geçecek. İklimin bu denli değişmesiyle birlikte hasadın da verimsiz geçmesiyle kıtlığın kapıda olduğu uyarısı vatandaşları endişelendirdi. 

EKİLEN TOHUMLAR FİLİZLENMİYOR

Ukrayna’daki savaş nedeniyle Hollanda'da ’da çiftçiler daha fazla tahıl ekimine yöneldi. Gelderland-Zuid, Noord-Brabant ve Zeeland bölgelerinden 12 bin çiftçinin kayıtlı olduğu ZLTO derneği Yönetim Kurulu Üyesi Janus Scheepers, toprak kuru kaldığı için ekilen tohumların filizlenmeyeceğini ve çiftçilerin de ekinleri yaşatmakta zorlanacağını belirtti. 

GIDA FİYATLARININ ARTACAĞINI BELİRTTİ 

Scheepers NOS'e yaptığı açıklamada; hasat başarısız olursa yakın gelecekte gıda fiyatlarının artabileceğine dikkat çekerken, hem insanlar için hem de hayvanlar için uygun fiyatlı ürünler bulunamayacağını öngördü.  Scheepers, “Eğer şimdi büyümeye başlamazlarsa, Hollanda'da çok daha az tahılımız olacak.” dedi ve aynı durumun Avrupa genelinde de görüleceğine dikkat çekti.

EN KURAK 5 YILDAN BİRİ YAŞANACAK

Bu yılın, 1906’dan bu yana en kurak beş yıldan biri olacağı uyarısını yapan KNMI (Kuraklık Ekranı) sayfasında da bunu rapor etmişti. 

GIDA KITLIĞI OLABİLİR 
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın yönetici direktörü David M. Beasley, Ukrayna savaşının kıtlık riskini artırdığına dikkat çekti. Beasley, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmemiş bir gıda krizi olabileceğini belirtirken, “İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana buna yakın bir emsal bile yok.” dedi. 

banner1
Yorumlar (0)