Hollanda'da Türk milletvekili Tunahan Kuzu'dan AB'nin sığınmacı politikasına sert eleştiri!

Hollanda'da Türk kökenli milletvekilli Tunahan Kuzu, Hollanda ve Avrupa'nın sığınmacı politikasını eleştirdi. Kuzu, "Acaba bir çifte standart mı var, merak ediyorum." diyerek AB'nin sığınmacı politikasını sert bir dille eleştirdi.

09.03.2022, 23:35 Haberler
Hollanda'da Türk milletvekili Tunahan Kuzu'dan AB'nin sığınmacı politikasına sert eleştiri!

DENK partisi milletvekili Tunahan Kuzu, Hollanda parlemantosunda Göçmenler ve Sığınmacılar Politikası toplantısında konuşma yaptı.  AB'nin sığınmacı politikasına sert bir dille eleştiride bulundu. Rusya-Ukrayna savaşında geçen iki haftada ülkelerini terk etmek zorunda kalan sivillere kapılarını açan Hollanda ve Avrupa Birliğinin (AB), Orta Doğu ve Afrika'dan gelen sığınmacılara farklı politika izlemesini eleştiren DENK milletvekili Kuzu,  "Acaba bir çifte standart mı var, merak ediyorum." ifadelerini kullandı. 

''BU İNSANLAR YETERİNCE BEYAZ OLMADIĞI İÇİN Mİ BU UYGULAMAYA MARUZ KALDI''

Ukrayna'dan gelen sığınmacılar için her şeyin bir anda sorunsuz bir şekilde düzenlendiğini ve diğer ülkelerden gelen sığınmacılar için katı bir politikanın izlenmesinin açıklanamaz bir durum olduğunu belirten Kuzu, "Çok merak ediyorum, bu insanlar yeterince beyaz olmadığı, yeterince Hristiyan ya da yeterince Avrupalı ​​olmadığı için mi bu uygulamaya maruz kaldı. Şunu da eklemek isterim ki, keşke Uygurlara soykırım yapılırken Çinli zalime karşı aynı kararlılık olsaydı. Keşke Myanmar'da Rohingyalar katledilirken aynı birlik olsaydı. Apartheid devleti olan İsrail, Filistinlilere baskı uygularken aynı sertlik gösterilseydi, Örnek olarak, Ukrayna ve Suriye'den gelen sığınmacılar arasında ayrım yapmaya devam ettiğimiz sürece, tüm değerlerimizi çöpe atabiliriz" ifadelerini kullanarak tepkisini ortaya koydu. 

banner79
Yorumlar (0)