Hollanda'da yoğun bakımda yatan korona hasta sayısı her geçen gün azalıyor! 2 ayın en düşük seviyesi görüldü

Hollanda'da Covid-19 salgınının başlangıcından beri en yüksek vaka sayısının kaydedilmesinin ardından yoğun bakımda hasta yatan sayısı ters orantılı olarak düşüşe geçti ve son iki ayın en dip seviyesine geriledi.

10.01.2022, 14:18 Haberler
Hollanda'da yoğun bakımda yatan korona hasta sayısı her geçen gün azalıyor! 2 ayın en düşük seviyesi görüldü

Hollanda'da, Kovid-19 ile mücadelede, Omicron varyantının etkili olmasının ardından, 19 Aralık'tan beri "tam kapanma" uygulanıyor. Geçici hükümet, 3 Ocak'ta yaptığı açıklamada, ilkokul ve ortaokulların 10 Ocak'tan itibaren tekrar yüz yüze eğitime başlayacağını duyurmuştu.Hollanda’da 30 bini geçen vaka sayıları artış gösterirken yoğun bakımda hasta yatan sayısı ters orantılı olarak düşüşe geçti ve  yoğun bakımda yatan hasta sayısı son iki ayın en dip seviyesine geriledi.

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTA SAYISI İKİ AYIN EN DİP SEVİYESİNE GERİLEDİ

Hollanda’da 32.581 kişinin kovid-19 testinin pozitif çıktığı ve son 24 saat içinde yedi kişinin enfeksiyon sebebiyle yaşamını yitirdiği bildirildi.Son iki aydan beri ilk kez yoğun bakımda yatan hasta sayısının dört yüzün altına düştüğü açıklandı. Bilgilendirmeyi yapan Ulusal Koordinasyon Merkezi’nden elde edilen rakamlara göre mevcut durumda hastanelerin yoğun bakım servislerinde yatan 397 korona hastası bulunuyor.16 Kasım gününden bu tarafa yoğun bakım ünitesinde yatan hasta sayısı dört yüzün altına hiç düşmemişti.

Son iki aylık dönemde yoğun bakım hasta sayısı 12 Aralık’ta 642 kişi ile en yüksek seviyesine ulaşmıştı.Ulusal Hasta Dağıtım Merkezi’den (LCPS) alınan rakamlara göre, Hollanda hastanelerinde koronadan yatan 1.470 hastanın bulunduğu, yoğun bakım ünitesinde yatan hasta sayısı Cumartesi gününe kıyasla 405’ten 397’ye gerileyerek son iki ayın en dip seviyesine gerilediği görülüyor.

banner79
Yorumlar (0)