Hollanda’daki üreticilerden enflasyon oranının da üstünde zam!

Hollanda’daki süpermarketlere göre, özellik Premium özel marka ürün tedarikçileri daha çok kar elde etmek için enflasyonun da üzerinde zam yapmaya hazırlanıyorlar.

10.01.2022, 14:26 Haberler
Hollanda’daki üreticilerden enflasyon oranının da üstünde zam!

Hollanda’da son kırk yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon ile fiyatlarda ciddi ölçülerde zamlanmaya başladı. Aralık ayında yüzde 6,4 olarak gerçekleşen enflasyon oranına göre yapılan zamların premium özel markalı ürün tedarikçileri için yeterli olmadığı söyleniyor.Financiele Dagblad gazetesi tarafından yapılan bir özel araştırmaya göre, süpermarketler ile tedarikçiler arasındaki müzakerelerin, yüksek enflasyondan dolayı zorlu bir süreçte olduğu belirtilirken premium özel markalı ürün tedarikçilerinin satış fiyatlarının enflasyona göre çok yüksek olduğu aktarılıyor.

Financiele Dagblad’a açıklamalarda bulunan uzmanların, söz konusu markaların tedarikçilerinin enflasyonun üzerinde zam yapmaya hazırlandıkları görülüyor. Gazeteye demeç veren Albert Heijn sözcüsü “Bu yıl büyük A markalı tedarikçilerle yaptığımız birkaç görüşmede, ek fiyat artışları uygulamak istediklerini fark ettik." şeklinde açıklamada bulundu.

Vomar direktörü Aart van Haren "Bir dizi büyük üretici, özellikle A markalar, kendilerine küçük bir artı yaratmaya çalışıyor. Bunun için alkışlamadığımızı anlıyorsunuz." ifadesini kullanarak enflasyon oranın üzerinde beklenen fiyat artışına yönelik tepkisini dile getirdi.

Jumbo Finansal İşler Müdürü Ton van Veen de "Fiyat artışları konusunda temkinli olmaya çalışıyoruz. Ancak sonsuza kadar erteleyebileceğimiz düşüncesi bir yanılsama olur." açıklamasında bulundu.

Rabobank Ekonomisti Sebastiaan Schreijen’a göre, “Bu eşi benzeri olamayan bir şey.” diyerek tanımladığı fiyat artışının kaçınılmaz olarak tüketiciler tarafından karşılanmak zorunda kalınacağını ifade etti.

banner1
Yorumlar (0)