Hollanda'da yok artık dedirten yanlış: Bina 180 derece ters kondurulmuş!

İnşaat sektöründe ülkeler arasında önde gelen bir ülke olan Hollanda'da şimdiye kadar görülmemiş bir yanlış gerçekleşti. Oost-Souburg köyünde bir okul inşaatında yapılan binanın plana göre 180 derece ters konumlandırıldığı ortaya çıktı.

12.05.2022, 22:10 Haberler
Hollanda'da yok artık dedirten yanlış: Bina 180 derece ters kondurulmuş!

Hollanda'da Oost-Souburg köyünde bir okul inşaatında yapılan binanın plana göre 180 derece ters konumlandırıldığı ortaya çıktı. Vlissingen Belediye Meclisi Üyesi Rens Reijnierse durumu kısaca “Basitçe söylemek gerekirse, ön kısım arkada, arka kısım önde yapılmış" şeklinde açıkladı.

Bina 180 derece ters konumlandırılmış 

Omroep Zeeland Haber sitesinde yer alan haberde Oost-Souburg köyüne yapılacak yeni okul binası için tüm çalışmalar devam ederken, binanın 180 derece ters konumlandırıldığının fark edilmesi üzerine inşaatın durdurulduğu kaydedildi.  Velilere bir açıklama mektubu gönderen Tweemaster-Kameleon Okul yönetimi binadaki büyük yanlışın okul personeli tarafından fark edildiği açıkladı. Tweemaster-Kameleon Okulu öğrencileri şuanda geçici olarak farklı bir binada eğitim görüyor.

''Her an her şey olabilir''

Okul Müdürü Ruud Hoogesteger Omroep Zeeland’a yaptığı açıklamada, Jan de Priesterstraat adresindeki okul binasının yetersiz olması ve daha geniş bir bina ihtiyacından inşaata başlandığını belirtirken, “Okul belli bir ortamda tasarlandı ve ben de binayı bu şekilde almak istiyorum. Bunu çözmeleri gerekir.Birkaç hafta önce artık hiçbir sorun çıkmaz diyordum ama anlaşılan her an her şey olabilir.” ifadelerini kullandı.

Vlissingen Belediye Meclisi üyesi Rens Reijnierse ise açıklamasında "Basitçe söylemek gerekirse, ön arkada ve arka önde olmuş ve bu kabul edilemez. Bunun neden olduğunu henüz bilmiyorum ve her şeyden önce bunu bilmek istemiyorum. Bir çözüm istiyorum. Okulun isteklerine uygun ve kırk yıl ileriye taşıyabileceğimiz bir bina en kısa sürede inşa edilmelidir. Bu konuda çözümün ne olacağı önümüzdeki haftanın sonunda netleşmelidir." dedi.

Yorumlar (0)