Hollanda'daki Apple mağazasındaki rehine krizi sona erdi! Saldırgan yaralı olarak ele geçirildi

Hollada'nın başkenti Amsterdam'daki Apple mağazasında yaşanan rehine krizi sona erdi. Mağaza içerisindekileri rehin alan saldırgan yaralı olarak yakalandı.

23.02.2022, 19:34 Haberler
Hollanda'daki Apple mağazasındaki rehine krizi sona erdi! Saldırgan yaralı olarak ele geçirildi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın  Leidseplein mevkiindeki Apple mağazasına girerek içeridekileri rehin alan saldırgan yaralı olarak ele geçirildi. 

Pazartesiyi salıya bağlayan gece saatlerinde Amsterdam Belediyesi, Polis ve Savcılık tarafından ortak olarak verilen basın toplantısında 27 yaşındaki zanlının polisi arayarak isteklerini söylediği ve üzerinde bomba düzeneği taşıdığını bildirdiği belirtildi. Yapılan açıklamada zanlının daha önce de silah bulundurmaktan hüküm giydiği aktarıldı. Zanlının yaralı olarak yakalandığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan zanlının üstü robot yardımıyla aranarak bomba kontrolü yapıldı. 

HOLLANDA ÖZEL TİMİ HAREKETE GEÇTİ 

Hollanda polisini hareketee geçiren olayda özel timin olay yerine intikal ettiği ve olaya müdahale ettiği görüldü. Medya'ya yansıyan görüntülerde saldırganın, elinden kaçan rehineyi kovalarken sivil polis aracı tarafından çarparak durdurulduğu dikkat çekti. Polis, soruştumada sosyal medyada yayınlanan tüm fotoğrafları ve videoları kullanacaklarını kaydetti.  Olayın nedeni hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

banner79
Yorumlar (0)