Hollanda'daki ölüm oranları huzursuzluk yarattı!

Hollanda'da ölüm oranlarının bir hayli yüksek olması huzursuzluk yarattı. Milletvekili Pieter Omtzigt, her hafta binlerce kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle, ölüm oranlarının yüksek olması konusunda hükümetten akademik bir çalışma başlatmasını istedi.

22.12.2021, 13:12 Haberler
Hollanda'daki ölüm oranları huzursuzluk yarattı!

Covid salgının başladığı günden bu yana vaka sayılarının en yüksek düzeye ulaştığı Hollanda'da ölüm oranlarının yüksek olması bir hayli huzursuzluk yarattı. Ülkede vergi dairesinin çocuk yardımı alan göçmen aileleri 'dolandırıcılık yaftalaması' suçlaması skandalı ortaya çıkaran Milletvekili Pieter Omtzigt, her hafta binlerce kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle, ölüm oranlarının yüksek olması konusunda hükümetten akademik bir çalışma başlatmasını istedi.

Diğer ölümlerin asıl nedeni ne?

Hollanda'da Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nün verilerine göre, haftalık ölümlerin 300'ü koronovirüsten kaynaklanıyor. Milletvekili Pieter Omtzigt, açıklanan verilerin ışığında, diğer gerçekleşen ölümlerin asıl nedenini ne olduğunu bilinmediğini söyleyerek, Temsilciler Meclisi'ne konu hakkında önerge sunarak hükümetten bu konuda akademik çalışma başlatması talebinde bulundu.

banner79
Yorumlar (0)