Irak Savunma Bakanlığı, Erbil’deki Hariri Hava Üssü'nden koalisyon güçlerinin çıktığını duyurdu!

Irak Savunma Bakanlığı, Erbil’deki Hariri Hava Üssü'nden koalisyon güçlerinin çıktığını duyurdu. Üssün boşaltılmasının oldukça kolay bir şekilde gerçekleştiğini belirten Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Tahsin el-Hafaci, yıl sonundan önce koalisyon güçlerinin çekilmeyi tamamladığını belirtti.

22.12.2021, 13:59 Haberler
Irak Savunma Bakanlığı, Erbil’deki Hariri Hava Üssü'nden koalisyon güçlerinin çıktığını duyurdu!

Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Tahsin el-Hafaci, Erbil’deki Hariri Hava Üssü'nden koalisyon güçlerinin çıktığını duyurdu. Hafaci, üssün boşaltılmasının oldukça kolay bir şekilde gerçekleştiğini belirtip, bunun yanı sıra, yıl sonundan önce koalisyon güçlerinin çekilmeyi tamamladığını, geriye kalan az sayıda kişinin ise terörle mücadele alanında danışmanlık sunduğunu da söyledi. Irak ve Uluslararası Koalisyon güçleri, terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen resmi savaşma görevinin aralık ayında sona erdiğini duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Geçen cumartesi günü de Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki Ayn el ESED üssündeki teçhizatın Irak ordusu tarafından teslim alındığı duyurulmuştu.

banner79
Yorumlar (0)