Hollanda'daki tartışmalar nihayet sonuçlandı! Westland İslami Okulu açıldı!

Hollanda'da tartışmalara konu olan Westland İslami Okulu açıldı. İslami okulun öngörülen büyümesinin gerçekleşmesi halinde 2023-2024 eğitim yılından itibaren tam kapasite dolu olacağı tahmin ediliyor.

22.08.2022, 22:57 Haberler
Hollanda'daki tartışmalar nihayet sonuçlandı! Westland İslami Okulu açıldı!

Hollanda'da tartışmalara konu olan İslami okul nihayet açıldı. Bugün 2022-2023 öğretim yılı başlayan okulda 65 öğrenci öğrenim görecek. 

''Gerçek dışı gibi hissetiriyor''

Hollanda'nın güneyinde Delft yakınlarında bulunan Westland bölgesinde açılan okulda çoğu Naaldwijk ve 's-Gravenzande'den olmak üzere Westland’ın hemen hemen her yerinden çocuklar bulunuyor.   Yunus Emre Vakfı Direktörü Ali Ahrough, kamu yayıncı Omroep West'e açıklama yaptı. Ahrough “Çok uzun zamandır bunun olmasını bekliyorduk. Gerçek dışı gibi hissettiriyor.” ifadelerini kullandı. Okulun kurulduğu bina önceleri  Dalton okulu tarafından kullanılıyordu.  Bu okulun binayı terk etmesi sonrasında  vakıf eğitim ve öğretim yılında gerekli olacak tüm malzemeler binaya yerleştirilerek hazırlıklar tamamlandı. 

''İnsanlar çok geçmeden sıradan bir okul olduğumuzu fark edecek''

Okulun bu yıl açılıp açılmayacağı sorunu yaşandığı için, eğitim-öğretim yılının ne zaman başlayacağı  uzun süre belirsizliğini korudu. Direktör Ahrough bu konuda yaptığı açıklamada, endişe duymadığını belirterek, “Büyük bir okul binasına hemen erişememeniz anlaşılabilir bir durum. Çözüm aramak için iki yılımız var.” dedi. Ahrough bunun yanı sıra okul için gelen tepkilere de İnsanlar çok geçmeden sıradan bir okul olduğumuzu fark ettiklerinde, bu onları hiç rahatsız etmeyecek. O zaman negatif tepkiler arka planda kalır. Evet, sabah ve öğleden sonra namaz kılıyoruz, İslam dini dersleri veriyoruz ve İslami kuralları vurguluyoruz ama bunun dışında normal bir okuluz'' şeklinde cevap verdi. 

Yorumlar (0)