Hollanda'dan 3.doz aşıyı yaptırmadan Türkiye'ye gidenler dikkat: Dönüşte karantinaya alınacaklar

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 ülkeye yapılacak seyahatlerde, Dışişleri Bakanlığı salı gününden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yaptı. 12 ülke “çok yüksek riskli bölge” statüsünde olduğu için 3.doz aşısını yaptırmadan Hollanda'dan Türkiye'ye gidenler dönüşte karantinaya alınacak.

07.02.2022, 22:29 Haberler
Hollanda'dan 3.doz aşıyı yaptırmadan Türkiye'ye gidenler dikkat: Dönüşte karantinaya alınacaklar

Dışişleri Bakanlığı Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere, bazı ülkeler için seyahat tavsiyelerinde değişiklik yaptı. “Çok yüksek riskli bölge” statüsünde yer alan Türkiye hakkında alınan kararda önemli bir noktada bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı'nca açıklanan uyarıda 3. doz aşısını yaptırmadan Türkiye'ye gidecekler, dönüşte karantinaya alınacak. Uygulamaya göre, Türkiye’den Hollanda’ya dönen bir kişi 10 gün karanatinaya girmek zorunda kalacak. Dönüşlerinden en az yedi gün önce destekleyici 3. doz aşısını olanlar ve 12 yaş altındaki çocuklar uygulamadan muaf tutulacak.

Türkiye’nin dışında mecburi karantina uygulamasına dahil olan diğer ülkeler: Arnavutluk, Bolivya, Bosna-Hersek, Kosta Rika, Guyana, Lübnan, Kuzey Makedonya, Panama, Sırbistan, Surinam ve Tunus.

Çok yüksek riskli bölgelerden Hollanda’ya gelen yolcular, bir enfeksiyondan kurtulmuş veya aşılanmış olsalar bile, ancak destekleyici 3. doz aşıyı (zamanında) yaptırmamışlarsa on gün boyunca karantinaya girmek zorunda. Ancak karantinanın beşinci günü GGD'de yaptırılacak testin sonucu negatif çıkması halinde karantina sonlandırılabiliyor.Bakanlık, Türkiye'ye kesinlikle gerekli olan durumlarda gidilmesi turistik seyahatlerin yapılmaması gerektiği konusunda da sürekli uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)