Hollanda'dan Türkiye'ye sevk edilen Dilara Şahin'den sevindiren haber!

Hollanda'da yaşayan 25 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyordu. Hollanda'da doktorların 'fişini çekeceğiz' diyerek, ölüme terk etmek istediği Şahin, Türkiye'de hayata tutundu. Türk yetkililerin çabası ile Türkiye’ye nakledilen Dilara Şahin'den sevindiren haber geldİ. Şahin ayağa kalktı ve artık yürüyebiliyor.

13.06.2022, 21:20 Haberler
Hollanda'dan Türkiye'ye sevk edilen Dilara Şahin'den sevindiren haber!

Hollanda'nın Zwolle kentinde yaşayan Yozgat kökenli 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyordu. Şahin'e ilk olarak ''kanında mikrop var'' diyerek tedavi sürecini başlatan hastane 4 günlük tedavinin ardından Şahin'i taburcu etti. Akşam rahatsızlanarak tekrar hastaneye getirilen Türk kızına bu sefer de lösemi teşhisi konuldu. Teşhisin ardından hızlı bir şekilde kemoterapi süreci başlayan Şahin'in akabinde akciğerleri iflas etti. Doktorlar Dilara'dan ümidi kesse de ailesi kesmedi ve Türkiye'ye götürüp tedavi ettirebilmek için harekete geçti. Türk yetkililerin çabası ile Türkiye’ye nakledilen Dilara Şahin, Türkiye'de hayata tutundu. Baba Oğuz Şahin, müjdeli haberi duyurdu. Hollanda'da ölüme terk edilen Dilara, artık ayağa kalktı ve yürüyebiliyor. 

''Tedavisi devam ediyor''

Baba Oğuz Şahin, Sonhaber'e verdiği röportajda kızının sağlık durumunu anlattı. Oğuz Şahin, "Kızımızın tedavisi devam ediyor. Hastalığı ciddi ve riskli ama şükürler olsun ki geldiğimiz nokta umut verici. Hollanda'da kızımızdan vazgeçilmişti. Kızımızı Türkiye'de yeniden ayağa kaldırdılar.” dedi.

''Onu bir çocuk gibi ayağa kaldırdılar''

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve tüm sağlık çalışanlarına verdikleri inanılmaz çaba nedeniyle teşekkür eden Oğuz Şahin, “Dilara Hollanda’dan Türkiye’ye nakil edildiğinde çok kötüydü. Onu bir çocuk gibi ayağa kaldırdılar." ifadelerini kullandı.Baba Oğuz Şahin  “O gencecik pırıl pırıl hemşirelerimizin ellerinden öpüyorum. Kızıma yeni doğmuş bir bebek gibi baktılar, ilgilendiler. Şu an kızımız ayağa kalktı. Odasının içinde gezinebiliyor. Kendisiyle konuşabiliyoruz.” dedi.

''Kızımızla konuşabiliyor, sohbet edebiliyoruz''

Doktorların uygun olan anı beklediklerini ve büyük ihtimalle bu hafta Lösemi tedavisine başlanacağının tahmin edildiğini belirten Oğuz Şahin, “Buraya gelmeden önce kızımızı sadece yatakta uyurken görüyorduk. Şimdi kızımızla konuşabiliyor, sohbet edebiliyoruz. “ifadelerini kullandı.

"Destek olan herkese teşekkür ederim"

Oğuz Şahin şuana kadar gerek Hollandalı gerekse Türk, yüzlerce kişiden destek mesajları aldığını belirtirken, “bize şimdiye kadar mesajları, telefonları ile destek olan herkesten Allah razı olsun. Onlara çok teşekkür ederim.” dedi.

banner1
Yorumlar (0)