Hollanda Demiryolları Personeli bugün grevdeydi! Tren seferleri durdu

Hollanda Devlet Demiryolları personeli bugün grevdeydi. İşçiler, kuzey bölgelerinde 24 saatlik greve gidince NS tarafından yapılan açıklamada, ekstra otobüs seferlerinin yapılmayacağı ve yolcuların alternatif çözümler bulması gerektiği uyarısına yer verildi.

24.08.2022, 22:16 Haberler
Hollanda Demiryolları Personeli bugün grevdeydi! Tren seferleri durdu

Hollanda Devlet Demiryolları (NS) personeli, bugün saat 04:0'da greve başladı. Friesland, Groningen, Drenthe bölgeleri ile Flevoland ve Overijssel bölgelerinin bazı kesimlerinde yarın sabaha kadar tren seferi yapılmayacak. 

NS tarafından yapılan açıklamada, tren seferlerinin yapılamadığı bölgelerde ekstra otobüs seferlerinin yapılamayacağını bildirilirken, yolcuların alternatif yollar bulması veya yola çıkmadan önce bulundukları bölgede tren seferi yapılıp yapılmayacağını kontrol etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

NS personel grevi takvimi
24 Ağustos Çarşamba: Groningen, Leeuwarden, Lelystad ve Zwolle merkezlerindeki personel de dahil olmak üzere Kuzey bölgeleri.
26 Ağustos Cuma: Batı Hollanda, Den Haag, Dordrecht, Leiden ve Rotterdam
29 Ağustos Pazartesi: Amsterdam, Den Helder, Haarlem ve Schiphol havaalanları dahil Kuzeybatı Hollanda

30 Ağustos Salı: Utrecht, Gouda ve Amersfoort merkezleri de dahil Orta Hollanda
31 Ağustos Çarşamba: Arnhem, Breda, Ede-Wageningen, Enschede, Maastricht, Nijmegen ve Vlissingen merkezleri dahil olmak üzere Doğu ve Güney Hollanda

Bugün Leeuwarden ve Groningen'de Arriva’ya ve Twente'de Keolis’e ait trenler çalışmaya devam edecek. 

Hollanda Devlet Demiryolları, bir yandan diğer bölgelerde tren seferlerinin normal şekilde devam edeceğini açıklarken, diğer yandan grev nedeniyle bazı beklenmedik gecikmelerin yaşanabileceğini duyurdu. Hollanda Demiryolları'nın web sitesinde yapılan açıklamada, personelin başlattığı iş bırakma eylemi nedeniyle yolcuların talep etmesi karşısında bilet ücretinin geri ödeneceği bildirildi. Bunun yanı sıra, alternatif ulaşım yollarını seçenlere kişi başı 25 euroya kadar masraflarına katkı verilebileceği belirtildi.

Yorumlar (0)