Hollanda en pahalı benzini kullanan ülkeler arasında başı çekiyor!

Dünyadaki en pahalı benzini kullanan Hong Kong’tan sonra 2.05 avro litre fiyatı ile Hollanda, benzini en pahalı kullanan ülkeler arasında ikinci sırada yer alıyor.

29.12.2021, 14:38 Haberler
Hollanda en pahalı benzini kullanan ülkeler arasında başı çekiyor!

Benzinin en pahalı kullanıldığı ülkeler arasında başı çeken Hollanda, Avrupa’da benzinin en pahalı satıldığı ülke konumunda. Dünya genelinde ise benzinin en pahalı kullanıldığı ikinci ülke olarak yer alıyor.

Dünya genelindeki akaryakıt fiyatlarının ülkelere göre dağılımını güncel olarak takip edip ve kısa aralıklarla güncel verileri kamuoyu ile paylaşan Global Petrol Fiyatları(globalpetrolprices.com) sitesinden yayınlanan son veriler neticesinde, benzinin dünyada en pahalı satıldığı ülkenin Hong Kong olduğu görülüyor. Hong Kong’u az bir farkla ikinci olarak takip eden Hollanda’da benzinin litre fiyatı 2.05 avro olarak satışa sunuluyor.

Global Petrol Fiyatları sitesinden paylaşılan verilerin devamında Hollanda’dan sonra benzinin en pahalı fiyatlara sahip olan ülkelerin sırasıyla İsrail, Orta Afrika Cumhuriyeti, Finlandiya ve İzlanda olduğu aktarılıyor. Benzini en ucuz kullanan ülkelere bakıldığında ekonomik, siyasi ve güvenlik gibi konularda istikrar gösteremeyen ülkeler olduğu dikkat çekiyor. En ucuz benzini 0,022 avro litre fiyatıyla Venezüella kullanırken sırasıyla İran, Angola, Suriye, Cezayir gibi ülkeler dünyadaki benzini en ucuz kullanan ülkeler oldukları aktarılıyor.

Yorumlar (0)