Hollanda hükümetinden vatandaşa müjdeli haber! Enerji faturaları fonlar aracılığıyla ödenecek

Hollanda hükümetinden vatandaşa müjdeli haber var. Enerji faturasını ödeyemeyen vatandaşlara destek olmak için hükümet, bir fon kurulmasını sağlayacak ve kurulan fon ile faturalar ödenecek.

13.09.2022, 23:35 Haberler
Hollanda hükümetinden vatandaşa müjdeli haber! Enerji faturaları fonlar aracılığıyla ödenecek

Kamu yayıncısı NOS’in hükümete yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, hükümetin belirli şartlar altında enerji faturasını ödeyemeyen vatandaşlara destek olmak için bir fon kuracağı belirtildi. Kurulan bu fon ile vatandaşların enerji faturaları ödenecek. 

Bu uygulamadan kimler yararlanacak?

Bu uygulamadan  hiçbir şekilde faturayı ödeyecek durumu olmayan, hatta elektrik veya gazı kesilme seviyesine gelen vatandaşlar yaralanancak. Edinilen bilgilere göre uygulama bu yıl içinde ve kış gelmeden hayata geçirilecek. 

Yeni abonelikler ve şirketlere destek

Hükümetin borçları devralacağı bu yeni uygulama bu yıl yeni bir enerji aboneliğine imza atan veya atacak olan kişileri kapsıyor. Beklentilere göre vatandaşların büyük çoğunluğunun yakın zamanda değişken tarifeli bir enerji sözleşmesine imza atacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra hükümet sadece vatandaşlara değil enerji enerji şirketlerine de destek vermek istediğini açıkladı. 

banner1
Yorumlar (0)