Hollanda hükümetinin 2030 iklim hedefi çiftçileri fena vuracak! 11 bin çiftlik kapanıyor

Hollanda hükümetinin aldığı yeni kararlar çiftçiyi fena vuracak. Hükümetin, azot emisyonunu azaltmak için belirlediği hedefler, 11 bin çiftliğin kapanmasına neden olacak.

26.07.2022, 23:05 Haberler
Hollanda hükümetinin 2030 iklim hedefi çiftçileri fena vuracak! 11 bin çiftlik kapanıyor

NRC gazetesinde yayımlanan ve Hollanda Maliye Bakanlığı'ndan alınan verilere dayandırılan bir haberde, hükümetin azot emisyonunu azalmak için aldığı kararların çifçiyi nasıl etkileyeceği değerlendirildi. 

Haberde, Maliye Bakanlığı'nın, hükümetin azot emisyonunu azaltmaya yönelik kararları nedeniyle, çiftçilerin besi hayvanı sayısında ciddi azaltmaya gitmesini öngördüğü kaydedildi. Bakanlığın öngörüsüne göre, hükümetin yeni hedefleri doğrultusunda azot emisyonu azaltmaya yönelik kararlar nedeniyle  11 bin 200 çiftlik kapanacak, 17 bin 600 çiftlik ise mevcut hayvan sayısının üçte birinden yarısına kadar elinden çıkartmak zorunda kalacak. Haberde aynı zamanda ülkedeki 40 ile 50 bin arasındaki çiftliğin, hükümetin yeni hedeflerinden olumsuz etkileneceğine dikkat çekilirken, Maliye Bakanlığı ile Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesi Bakanlığı arasında bir çekişme yaşandığı da gözler önüne serildi. 

ÇİFÇİLER, BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK PROTESTOYU DÜZENLEMİŞTİ 

Hollanda'da çiftçiler, hükümetin azot emisyonunu azaltmaya yönelik kararlarının çiftçilik faaliyetlerini kısıtlaması nedeniyle, 22 Haziran'da Stroe kentinde bugüne kadarki gösterilerin en büyüğünü düzenlemiş, ülkedeki zincir marketlerin gıda dağıtım merkezlerinin önünü günlerce traktörlerle kapatmıştı. Bunun yanı sıra, marketlerde günlük gelen et, süt, yumurta, içecek, meyve ve sebze, çiçek ve şarküteri ürünlerinin tedarikinde ciddi sorunlar yaşatmıştı.

Fotoğraf Kaynak:  MabelAmber- Pixabay

banner79
Yorumlar (0)