Hollanda kavruluyor! Sıcak hava protokolü devreye alınacak

Hollanda kavruluyor. Hollanda Kraliyet Enstitüsü, sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkınca sarı kodlu uyarı yayınlandı. RIVM, sıcak hava protokolü uygulanacağını bildirdi.

18.07.2022, 16:10 Haberler
Hollanda kavruluyor! Sıcak hava protokolü devreye alınacak

Hollanda'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerine çıkmaya başladı. Özellikle pazartesi ve salı günleri hava sıcaklıklarının 30 derece ve üstüne çıkacağını duyuran RIVM, ''sıcak hava protokolü'' uygulanacağını bildirildi.

SARI KODLU UYARI YAYINLANDI 

Hollanda'da hava sıcaklıkları yükselmeye başladı. RIVM, sarı kodlu uyarı yayınladı. Pazartesi ve Salı günleri için sıcaklıkların saat 10.00 ila 20.00 arasında 30 derecenin üzerine çıkması bekleniyor, bazı bölgelerde ise 35 dereceyi geçeceği tahmin ediliyor. 

RIVM açıklamasında sürücülere yol kenarında uzun süre durmamaları uyarısı yaptı. Bunun yanı sıra özellikle çocuk ve yaşlıların sıcaklar sebebiyle yaşayabileceği sağlık sorunlarına dikkat çekildi.

Dört Günlük Nijmegen Yürüyüşünün ilk günü iptal edildi

Hollanda'da bu yıl 104'üncüsü düzenlenecek geleneksel "Dört Günlük Nijmegen Yürüyüşü" de iptal edildi. Sıcaklıkların artması nedeniyle kendi alanında dünyanın en büyük etkinliği kabul edilen maraton ileri tarihlere ertelendi. 45 binin üzerinde kişinin katılacağı yürüyüşte yarışmacıların 30, 40 ve 50 kilometrelik mesafeyi yürüyecekleri aktarıldı.

Yorumlar (0)