Hollandalı vatandaşların yol çilesi bitmiyor! Yaz tatiline gidenler trafik yoğunluğu ile karşı karşıya!

Hollandalı vatandaşların yaz tatili serüveni çileye dönüştü. Tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler Avrupa'nın farklı noktalarında aşırı trafik yoğunluğu ile karşı karşıya kaldı.

18.07.2022, 17:46 Haberler
Hollandalı vatandaşların yol çilesi bitmiyor! Yaz tatiline gidenler trafik yoğunluğu ile karşı karşıya!

Hollanda'nın kuzeyi yaz tatiline girdi. Vatandaşlar tatilini yurtdışında geçirmek isteyince, Avrupa'nın farklı noktalarında aşırı trafik yoğunluğu yaşandı. 

Sürücülerin özellikle Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya ve İsviçre'deki belirli noktalara dikkat etmesi uyarısında bulunuldu. Kara Yolları ve Turizm Örgütü ANWB’den yapılan açıklamada Fransa'da Lyon ve Avignon arasındaki A7 karayolunda tıkanıklık olduğu belirtildi.  Fransız yetkililere göre 9, 23 ve 30 Temmuz ile 6 ve 13 Ağustos günleri trafik yoğunluğunun aşırı seviyeye çıkacağı belirtildi. 

ANWB açıklamasında diğer ülkeler için şu uyarılar yapıldı:

  • İsviçre'deki A2 karayolu Gotthard tüneli yönünde yaşanan tıkanıklık sürücülerin bir buçuk saatlik bir gecikme yaşamasına neden oluyor.
  • Avusturya'da A11 karayolu Slovenya istikametinde trafik sıkışıklığı artıyor. Karawanken tüneline giden yolda gecikme yaklaşık 45 dakika.
  • İtalya'da da Bolzano'dan Verona'ya A22 karayolu üzerinde çeşitli noktalarda trafik sıkışıklığı yaşanıyor.  Bu yolda seyahat süresinin yaklaşık 45 dakika uzayabileceği belirtiliyor. Ayrıca Bologna ve Rimini arasındaki A14 karayolundaki sıkışıklık sürücülere bir buçuk saatlik bir gecikme sağlayacak.

Yorumlar (0)