Hollanda Kovid-19'a teslim! Ülkede vaka sayısı her geçen gün artıyor!

Covid salgının başladığı günden bu yana vaka sayılarının en yüksek düzeye ulaştığı Hollanda, salgında son bir ayın rekor seviyesini gördü. Son 24 saatte 18 bin 616 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Vakaları 1 haftada %35 artarken, hastaneye yatanların sayısında ise azalma kaydedildi.

05.01.2022, 13:51 Haberler
Hollanda Kovid-19'a teslim! Ülkede vaka sayısı her geçen gün artıyor!

Hollanda'da hükümet kovid-19 vaka sayısının artması ve Omicron mutasyonu nedeniyle karantina tedbirlerini sıklaştırmıştı. Alınan tüm önlemlere rağmen, ülkede covid salgının başladığı günden bu yana vaka sayılarının en yüksek düzeye ulaştığı bilgisi kaydedildi. Sağlık Bakanlığı'ndan açıklanan verilere göre, son 24 saatte 18 bin 616 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Vakaları 1 haftada %35 artarken hastaneye yatanların sayısında ise azalma kaydedildi. Açıklanan rakamların aralık 2021'in başından bu yana kaydedilen en yüksek seviye olduğu ortaya çıktı.

OMİCRON ÜLKEDE BASKIN VARYANT HALİNE GELDİ

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), Kovid-19'un Omicron varyantının ülkede baskın varyant haline geldiğini açıkladı.Bunun yanı sıra vaka sayıları yükselirken, hastaneye kaldırılanların sayısındaki azalma ise  dikkat çekti.  Ülkede son 1 hafta içerisinde ise resmi rakamlara göre 189 kişi virüsten hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)