Hollanda Merkez Bankası, Binance’ı uyardı

Birçok ülkede yasaklarla boğuşan kripto para borsasında yeni bir uyarı da Avrupa’dan geldi

21.08.2021, 13:35 Haberler
Hollanda Merkez Bankası, Binance’ı uyardı

Kripto parada dünya devi olan Binance'nin birçok ülke ile başı dertte.

Çok sayıda ülkenin veto ettiği kuruluşa Hollanda Merkez Bankası'ndan da uyarı geldi.

Hollanda Merkez Bankası, borsa uyum çabalarını iki katına çıkaracağına işaret ettiği için Binance'e bir uyarı yayınlayan en son düzenleyici oldu.

De Nederlandsche Bank (DNB), Binance‘i DNB ile uygun yasal kayıt olmadan Hollanda‘da kripto hizmetleri sunduğu konusunda uyardı.

DNB, 18 Ağustos’ta açıklama yaptı ve uyarının Binance Holdings Ltd.’nin yanı sıra Hollanda’da kripto hizmetleri sunan diğer Binance kuruluşlarına ait olduğunu açıkladı.

Resmi açıklamada, “De Nederlandsche Bank (DNB), Binance’in Hollanda’da DNB ile gerekli yasal kayıt olmadan kripto hizmetleri sağladığını duyurdu” dedi. “Bu, Binance’in Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı Yasası ile uyumlu olmadığı ve yasa dışı bir şekilde sanal ve güvenilir para birimleri arasında değişim için hizmetler sunduğu ve yasa dışı olarak saklama cüzdanları sunduğu anlamına geliyor.”

Binance, Hollanda Merkez Bankası’nın en son düzenleyici iddiaları karşısında sağlam durdu. Farklı finansal kurumlardan gelen uyarıların çoğunun aynı zamanda boşlukları kapatmak için bir fırsat sunduğunu anlıyorlar.

“Biz. Hollanda’da Binance hakkında DNB tarafından bir uyarı farkında uygun olarak çabalarımızı iki katına taahhüdümüzün bir parçası olarak, Binance gerekli tescili için başvuruda sürecinde olduğunu,” bir Binance sözcüsü anlattı Blok Kripto içinde 18 Ağustos blog yazısı. “DNB ile yapıcı bir şekilde çalışacağız ve yakın gelecekte olumlu bir güncelleme vermeyi umuyoruz.”

Sözcü, “Binance uyumluluğu çok ciddiye alıyor ve henüz DNB’ye resmi olarak kayıtlı olmasak da, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele için araçlar ve prosedürler içeren sağlam bir uyum programımız var,” diye devam etti.

banner79
Yorumlar (0)