Hollanda tedbirleri büyük ölçüde gevşetti: Maske takma zorunluluğu ve 1,5 metre mesafe kuralı kalkıyor!

Avrupa ülkelerinde koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar sürekli değişirken, son atak Hollanda’dan geldi. Hollanda, yeni bir hamlede bulunarak maske takma zorunluluğu ve 1,5 metre mesafe kuralını kaldırmaya hazırlanıyor. OMT'den gelecek olan tavsiye gidişatı belirleyecek.

11.02.2022, 13:11 Haberler
Hollanda tedbirleri büyük ölçüde gevşetti: Maske takma zorunluluğu ve 1,5 metre mesafe kuralı kalkıyor!

Hollanda hükümeti, Kovid-19 salgınında artan vakalar ve Omicron varyantının yayılmasını engellemek için getirdiği kısmi kapanma tedbirlerini 15 Ocak'tan itibaren kademeli olarak kaldırmaya başladı. Ülkede şimdilerde  maske takma zorunluluğu ve 1,5 metre mesafe kuralını kaldırmaya hazırlanıyor. Bakan Ernst Kuipers (Halk Sağlığı) konu hakkında OMT'den tavsiye beklediğini belirtti.

Sağlık Bakanı Ernst Kuipers, Perşembe günü Temsilciler Meclisine bir açıklama yazısı göndererek, Salgın Yönetim Ekibi'nden (OMT) mevcut epidemiyolojik durumun 1,5 metre mesafe kurallarının kaldırılmasına olanak sağlayıp sağlamadığını öğrenmek istediğini belirtti. OMT üyeleri yapacağı toplantıda bu konuyu da gündemlerine alacak. Kuipers'ın bu tavsiyesini nüfusun artık destekleyici 3. doz aşılar ve doğal bulaş yoluyla güçlü toplum bağışıklığı seviyesine ulaşması etkilediği için sunduğu kaydedildi. 

25 şubat'tan itibaren tüm tedbirler kalkıyor

Bakan Kuipers’ın Perşembe günü Temsilciler Meclisine gönderdiği açıklama yazısında, kabinenin yiyecek-içecek ve kültür sektöründeki kapanış saatlerini gece 01.00'e kadar uzatmak istediği açıklandı. Sinemalar, stadyumlar ve tiyatrolar gibi Korona Giriş Belgesi (coronatoegangsbewijs - ctb) kontrollerinin zorunlu olduğu yerlerde artık 1,5 metre mesafe, maske takma ve sabit koltuk kuralları uygulanmayacak. 25 şubat'tan itibaren tüm tedbirlerin kaldırılacağı bekleniyor.

Yorumlar (0)