Hollanda vatandaşlarından, Türkiye Sağlık Bakanlığı'na PCR ve aşı kartı zorunluluğunu kaldırın çağrısı!

Hollanda vatandaşları yaklaşan tatil sezonunda Türkiye'ye gidebilmek için Türkiye Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Vatandaşlar halen devam eden PCR ve aşı kartı zorunluluğunun kaldırılmasını talep etti.

25.05.2022, 17:10 Haberler
Hollanda vatandaşlarından, Türkiye Sağlık Bakanlığı'na  PCR ve aşı kartı zorunluluğunu kaldırın çağrısı!

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'ye gitmek isteyen Hollanda'daki vatandaşlar halen devam eden PCR ve aşı kartı zorunluluğunun kaldırılması çağrısında bulundu. Vatandaşlar memlekete girişte uygulanan PCR test sonucu veya aşı kartı ibrazı uygulamasının neden halen daha devam ettiği sorusunu soruyor. Bu uygulamanın kaldırılmasını isteyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu. 

"Mecburen test yaptırmamız gerekecek"
Okulların tatil edilmesiyle birlikte Türkiye’ye gidecek bir vatandaş,  “karayolu ile giderken sıla yolundaki ülkelerin çoğunda bu uygulama kaldırıldı ama kendi ülkemize girerken halen daha test sorgusuna takılıyoruz. Hollanda’ya dönerken böyle bir sorunumuz yok” ifadeleriyle zerzenişini dile getirirken, bir başka vatandaş,  “İki gün önce Türkiye’den Belçika’ya gelenler için PCR ve aşı kartı gösterme zorunluluğu kaldırıldı ancak Türkiye’nin buna halen devam ediyor. Tatile giderken uçağa binmeden önce mecburen test yaptırmak zorunda kalacağız.” ifadelerini kullandi. 

Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bilgiye göre, ülkeye girişte aranan şartlar:

Türkiye’ye girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda, girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibraz edilmesi gerekecek.

Hava yolu ile Türkiye’ye giriş yapan yolcudan ayrıca seyahatten 72 saat önce register.health.gov.tr adresinde yer alan yolcu bilgi formunun doldurulması istenmekte.

Türkiye’ye girişlerde girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28’inci gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden, ayrıca negatif sonuçlu PCR testi sonucu göstermek zorunda değil. Bu kişiler için karantina tedbiri de uygulanmamakta. 

banner1
Yorumlar (0)