Hollanda yeniden normalleşiyor! Covid 19 tedbirlerindeki ikinci aşama bugün başlıyor!

Hollanda'da hayat yeniden normale dönüyor. 16 Şubat itibariyle üç aşamada kaldırılması planlanan yasaklarda ikinci aşamaya geçildi. Bugünden itibaren Hollanda’da tüm kafe, restoran ve kültürel etkinlik mekanları gece saat 01.00’e kadar açık kalabilecek.

18.02.2022, 14:15 Haberler
Hollanda yeniden normalleşiyor! Covid 19 tedbirlerindeki ikinci aşama bugün başlıyor!

Hollanda'da hayat yeniden normale dönüyor. 16 Şubat itibariyle üç aşamada kaldırılması planlanan yasaklar, 25 Şubat itibariyle tamamamen kaldırılacak. Geçtiğimiz aylarda protestolara neden olan koronavirüs kısıtlamaları kademeli olarak kaldırılacağını duyuran Sağlık Bakanı Ernst Kuipers, Hollanda'nın üç aşamada normalleşmeye başlayacağını duyurmuş, ilk aşama 16 Şubat'ta başlamıştı. Bugün itibariyle ikinci aşamaya geçilen Hollanda'da bugünden itibariyle tüm kafe, restoran ve kültürel etkinlik mekanları gece saat 01.00’e kadar açık kalabilecek.

Salı günü verilen basın toplantısında yapılan açıklamada bugün itibariyle gevşemenin ikinci aşamasına geçileceği duyurulmuştu.

İkinci aşama itibariyle bugünden itibaren geçerli olan kurallar şu şekilde sıralanıyor:  

500 kişiden fazla ziyaretçinin bulunduğu alanlarda, maske takma ve sabit oturma yeri şartı devam edecek. 

Kültür sektörü, kafe ve restoranlarda; kapanış saati gece saat 01.00'e kadar uzatıldı, ziyaretçi sayısı 500 kişi ile sınırlı kalacak. Sabit oturma yeri, maske takma ve 1,5 metre sosyal mesafe şartı kaldırıldı.

Karantina süresi, 7 günden 5 güne düşürüldü.

Toplu taşıma ve havaalanlarında maske takma zorunluluğu devam edecek.

Restoran, kafe, sinema, müze, tiyatro ve profesyonel spor karşılaşmalarında 3G kuralı, 25 Şubata kadar devam edecek. Bu mekanların girişlerinde Korona Giriş Belgesi kontrolleri yapılacak.

3.DOZ AŞIYI YAPTIRMAYANLAR İÇİN KARANTİNA ZORUNLULUĞU UYGULANACAK

Türkiye'den Hollanda'ya gelen 12 yaşın üzerindeki, aşılı veya aşısız her yolcudan negatif test sonucu istenmeye devam edileceği bildirilirken, Türkiye ve diğer AB dışındaki ülkelerden gelen ve destekleyici doz aşı yaptırmayan yolculara yönelik karantina zorunluluğu 25 Şubat'a kadar uygulanacak.

Yorumlar (0)