Hollanda’da faaliyet gösteren HOKAF’da neler oluyor? (1) Fethullahçı Mehmet Kabakyer belge gösterdi; Adem Güneş açıklama yapmaktan kaçtı

2015 yılında kurulan Hollanda Karamanlılar Vakfı / Federasyonu (HOKAF) son toplantısında aldığı kararlar dolayısı ile tartışmaların odak noktası oldu. HOKAF’a bağlı köy dernek başkanları kararı eleştirel buldu. HOKAF Başkanı Adam Güneş, gazeteci Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtsız bırakıp kaçarken, Fethullahçı Mehmet Kabakyer soruları yanıtladı ve belge gösterdi. 

02.07.2022, 17:04 Haberler
Hollanda’da faaliyet gösteren HOKAF’da neler oluyor? (1) Fethullahçı Mehmet Kabakyer belge gösterdi; Adem Güneş açıklama yapmaktan kaçtı

17-25 Aralık 2013 tarihi Fethullahçılarla ‘ilişkiyi kesme tarihi’ olarak belirlendikten sonra da Fethullahçıların faaliyet gösterdiği Hollanda Karamanlılar Vakfı / Federasyonu (HOKAF) Başkanı Adem Güneş, gazeteci Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtsız bırakıp kaçarken, HOKAF çatısı altında faaliyet icra eden Çataklılar Dernek Başkanı Mustafa Koçak, HOKAF Teşkilatlanma sorumlusu Rıza Görer ve HOKAF önceki dönem başkanı Fethullah Gülen yapılanmasının bilinen mensubu Fethullahçı Mehmet Kabakyer sorulara yanıt verdi ve belge gönderdi. 

Fethullahçı Kabakyer konu ile ilgili belge gönderirken, mevcut başkan Adem Güneş’in soruları yanıtsız bırakıp kaçması Hollanda’da yaşayan Türk toplumu Güneş’in tutumunu şaibeli buldu.

  • Hollanda Türk toplumunun ‘şaibeli’ olarak yaklaştığı HOKAF Başkanı Adem Güneş hangi soruları neden yanıtsız bıraktı?

  • HOKAF çatısı altında faaliyet icra eden Çataklılar Dernek Başkanı Mustafa Koçak, neden kararı eleştirdi? Yıl başında HOKAF’ın yürülüğe sokacağı karar nedir?

  • HOKAF bir dönem etkili ismi Fethullahçı Mehmet Kabakyer, Eşref Kerküklü’ye hangi belgeyi gönderdi?

  • G.K. neden adının açıklanmasını istemedi ve HOKAF artı FETÖ hakkında neler dedi?

  • Haçlılar Birliği Partisi (CDA) eski milletvekili Fethullahçı Muzaffer Çetin, Mustafa Koçak’ın açıklamasına ne dedi? 


Önümüzdeki tarihlerde yapılan açıklamalara sırası ile esrefkerkuklu.com'da yer verileceği öğrenildi. 

Yorumlar (1)
Murat Yıldırım. 2 yıl önce
Bu haberden sonra HOKAF Teşkilatlanma Başkanı Rıza Göerer istifa etti. Sıra Mustafa Koçak'ta onu da istifaya zorlayacaklar.